Hjem > Aktuelt > Nyheder > Juridisk vejledning til brug af AMPS

Juridisk vejledning til brug af AMPS

26. februar 2019
I forbindelse med persondataforordningen (GDPR) har flere kommuner rejst spørgsmål ved brugen af redskabet AMPS. Efter henvendelse fra medlemmer har Etf nu fået udarbejdet en juridisk vejledning i brugen af AMPS.
Foto: Colourbox

Der er ikke juridisk belæg for, at ergoterapeuter ikke længere kan benytte AMPS, hvis blot anvendelsen af redskabet overholder visse regler.

Det fastslår Ergoterapeutforeningens advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen, der har udarbejdet denne vejledning, som Etf’s medlemmer frit kan benytte i forbindelse med anvendelse af AMPS.

Følger man vejledningen, overholder man således reglerne ifølge persondataforordningen.

- Jeg er glad for, at vi nu har skabt klarhed over, hvad man må og ikke må, udtaler Tina Nør Langager og fortsætter: - Etf har taget sit medansvar, så ergoterapeuterne fortsat kan bruge redskabet i deres intervention.

Etf har desuden taget initiativ til, at der nu udarbejdes en lignende vejledning i brugen af AMPS for privatpraktiserende ergoterapeuter. Foreningen holder de privatpraktiserende medlemmer opdateret, når vejledningen, der er målrettet denne gruppe af medlemmer, offentliggøres.