Hjem > Aktuelt > Nyheder > Hver anden offentligt ansatte arbejder gratis for at sikre kvalitet

Hver anden offentligt ansatte arbejder gratis for at sikre kvalitet

18. september 2017
En ny undersøgelse blandt Ergoterapeutforeningens og 24 andre lønmodtagerorganisationers offentligt ansatte viser, at mere end hver anden bruger tid udenfor arbejdstiden for at sikre, at arbejdsopgaverne bliver løst i en ordentlig kvalitet.

13 procent svarer, at de gør det hver dag, mens 39 procent svarer, at de gør det hver uge. Tallene er ifølge formand Tina Nør Langager alarmerende høje.

- Det er jo et meget direkte tegn på, at noget er galt skruet sammen på vores arbejdsmarked, når så mange af vores medlemmer og offentligt ansatte i det hele taget arbejder gratis for at sikre kvalitet. Offentligt ansatte holder hånden under vores velfærdssamfund. Derfor er der også nogle, som skal holde hånden under os ved at give os fornuftige arbejdsvilkår, siger Tina Nør Langager.

Formanden advarer samtidig om, at det kan blive dyrt at arbejde udenfor arbejdstid for at kunne levere den kvalitet, der skal til, for at jobbet er udført tilfredsstillende.

- Hvis man ofte går fra arbejde og ved, at man kunne have gjort det bedre, hvis man havde mere tid, så er det ikke bare synd for borgerne. Det er også en kæmpestor regning, vi som samfund ruller foran os – og den kommer vi til at betale i form af sygemeldinger og stress. For dét pres er noget, man bliver syg af, siger Tina Nør Langager.

MEGAFON-undersøgelsen er lavet blandt i alt 25 lønmodtagerorganisationers offentligt ansatte medlemmer, der samlet repræsenterer 649.000 ansatte i kommuner og regioner.