Hjem > Aktuelt > Nyheder > Hjælpepakke: Økonomisk hjælp på vej

Hjælpepakke: Økonomisk hjælp på vej

19. marts 2020
Regeringen har i dag torsdag præsenteret den økonomiske hjælpepakke, som man har forhandlet på plads med Folketingets partier det seneste døgn. De medlemmer, der er privatpraktiserende, studerende eller på dagpenge får nu en håndsrækning med den indgåede aftale.

En historisk økonomisk aftale er landet med et trecifret milliardbeløb, for at sikre selvstændige, studerende og lønmodtagere kommer så godt som muligt igennem finanskrisen som følge af coronavirus.

- Set i det helt store perspektiv er det i sådan en krisetid, det bliver tydeligt, hvad det demokratiske, danske samarbejdende folkestyre kan levere, når det virkelig gælder, siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen i forbindelse med lanceringen af hjælpepakken, der også tilgodeser nogle af foreningens medlemsgrupper.

Aftalen indeholder blandt andet kompensationsordninger for selvstændige, øget adgang til dagpenge og øgede lånemulighed for studerende.

De centrale punkter i aftalen er:

 • Mulighed for lønkompensation til selvstændige, som er hårdt ramt af corona-krisen.
   
 • Virksomheder kan få dækket deres faste udgifter som f.eks. husleje, hvis de er omfattet af krav om at lukke på grund af corona.
   
 • Bedre muligheder for statsgaranterede lån for virksomheder og for eksportkreditter.
   
 • Statslig garanti til Rejsegarantifonden, så fonden kan hjælpe rejsebranchen med at betale for aflyste rejser.
   
 • Mulighed for tre måneders ekstra dagpenge til ledige. Marts, april og maj tæller ikke med i den to-årige dagpengeperiode. Også lempeligere regler for sygedagpenge.
   
 • Studerende får mulighed for ekstra SU-lån i to måneder.

Ergoterapeutforeningen gennemgår nu aftalen nærmere med henblik på at afklare, hvilke konkrete kriterier, der vil være gældende for den enkelte i forhold til aftalen.  

I det omfang det er muligt, hjælper Etf’s sekretariat naturligvis gerne med svar på de tolkningsspørgsmål, som aftalen måtte rejse.

Vi beder om, at I kontakter os via etf@etf.dk med jeres spørgsmål. Vi besvarer spørgsmålene så hurtigt, vi kan. Samtidig opbygger vi en FAQ, så alle kan orientere sig i de mere generelle spørgsmål og svar.

 

 • Du finder ”Aftalen om midlertidig lønkompensation for lønmodtagere på det private arbejdsmarked” her
 • Du finder ”Politisk aftale om selvstændige, freelancere mv.” her