Hjem > Aktuelt > Nyheder > FritValgService

FritValgService

21. december 2020
Lige adgang er også muligheden for at vælge privat ergoterapi, hvis kommunen ikke kan tilbyde genoptræning senest 7 dage efter udskrivelse, til borgere med en genoptræningsplan.

 

Der er aktuelt (sept. 2020) 34 godkendte ergoterapeuter på basalt niveau - fordelt på 32 behandlingssteder. Der er aktuelt 5 godkendte ergoterapeuter på avanceret niveau – fordelt på 5 behandlingssteder.

På REP19 førte debatten til arbejdet for en fleksibel strategi for henvisningsmulighed og offentligt tilskud til ergoterapi. Det er et meget langsigtet mål, og én at trædestenene hertil er, at arbejde for at flere forsikrings- og pensionsselskaber inddrager ergoterapi i deres ydelseskatalog til forsikringstagere. Etf har en løbende strategisk kontakt til forsikringsselskaber med dette mål – der er interesse for ergoterapi og behov for en større dækning på tværs af landet.

Samarbejde med forsikringsselskaber er et indsatsområde, hvor Etf både kan arbejde strategisk på vegne af professionen, og hvor enkelte medlemmer/selvstændige kan arbejde for at fremme egen forretning, og dermed fremme privatisering af ergoterapi. Etf’s sekretariat har løbende kontakt med PFA, som en af de  meget store forsikringsselskaber. De pointerer, at de ønsker at kunne tilbyde deres kunder ergoterapi, og at de har behov for at kunne se hvilke ergoterapifaglige ydelser ergoterapeuter tilbyder.

Næste skridt er en workshop med PFA - hvor de bl.a. præsenterer deres behov for skarpe ergoterapifaglige ydelsesbeskrivelser.