Hjem > Aktuelt > Nyheder > FOLKEMØDE: Fremtidens psykiatri i kommunerne

FOLKEMØDE: Fremtidens psykiatri i kommunerne

13. juni 2014
16 organisationer på sundhedsområdet inviterede til velbesøgt ”omvendt samråd”, hvor det var politikerne, der bestemte emnerne og stillede spørgsmålene. Blandt de emner, som var til debat, var ”Den kommunale rehabiliteringsindsats i psykiatrien”, hvor Anna-Marie Laustsen, regionsformand i Syd, deltog.
Anna-Marie Laustsen, regionsformand i Syd i "omvendt samråd", hvor politikerne stillede spørgsmålene. Foto: Simon Klein Knudsen.

Sammen med Grete Christensen, formand for DSR og Knud Kristensen, formand for SIND, deltog Anna-Marie Laustsen i det omvendte samråd, hvor politikeren Özlem Cekic, Sundhedsordfører fra SF og Erik Nielsen, borgmester og næstformand i KL stillede de kritiske spørgsmål til organisationerne og ikke omvendt.

Anna-Marie Laustsen svarede blandt andet på Erik Nielsens spørgsmål: I siger altid, at der er behov for flere ergoterapeuter, men hvad kan I, og hvordan kan I gøre en forskel?

  - Ergoterapeuter har redskaberne til at strukturere hverdagen og få den til at fungere samtidig med at vi ser på den psykiske syges egne ressourcer og motivation i vejen til en meningsfuld og aktiv hverdag.

Ôzlem Cekic ville gerne vide, om faggrupperne føler sig rustet til opgaven og til det tværfaglige samarbejde, som venter i fremtidens kommunale psykiatri.

- Det bliver nødvendigt at definere opgaven. Det må vi gøre i samarbejde, for den er ikke længere den samme som hidtil, svarede Anna-Marie Laustsen og fortsatte:

– Vi skal kende rammerne, men jeg mener, ergoterapeuter har utrolig gode forudsætning for at indgå i det tværfaglige samarbejde i psykiatrien. Også i fremtiden. Men det er vigtigt, at vi involveres i udviklingen for at opnå den bedste kvalitet i behandlingen af den psykiatriske patient.

De 16 sundhedsorganisationer

Dansk Sygeplejeråd. Danske Fysioterapeuter. Danske Handicaporganisationer. Diabetesforeningen. Ergoterapeutforeningen. FOA Fag og Arbejde. Forbrugerrådet Tænk. Fællesorganisationen ODA. Gigtforeningen. Hjerteforeningen. Kost & Ernæringsforbundet. Kræftens Bekæmpelse. Lægeforeningen. Scleroseforeningen. Ældre Sagen.