Hjem > Aktuelt > Nyheder > FOLKEMØDE: Få indflydelse NU

FOLKEMØDE: Få indflydelse NU

15. juni 2014
I denne uge forhandler Folketinget om fordeling af de 1,6 milliarder kroner, der skal finansiere initiativerne i regeringens langsigtede plan for psykiatri. Lige nu er der altså mulighed for at påvirke politikerne.
Emil K. Villadensen, der er ansat i retspsykatrien var til debat med Özlem Cekic og fik svar på de spørgsmål, han kom til Folkemødet med. Du kan også få indflydelse og påvirke de kommende forhandlinger på området. Kontakt Nina Bach Ludvigsen, sundhedspolitisk konsulent på nbl@etf.dk.

Folkemødet dannede rammen om flere aktuelle debatter på psykiatriområdet. Blandt andet diskuterede man tvang i psykiatrien og muligheden for at nedbringe den i Sundhedsteltet hos Region Hovedstaden. Her deltog blandt andre Özlem Cekic, psykiatriordfører for SF.

Regeringen har vedtaget en langsigtet plan for psykiatrien frem til 2020. Et af målene er at reducere tvang.

- Nu skal det sikres, at alle gode intentioner bliver til noget, sagde Özlem Cekic, psykiatriordfører i SF.

Vil du påvirke forhandlingerne?

Forhandlingerne om, hvordan de 1,6 milliarder skal bruges, indledes mandag den 16. juni og afsluttes efter planen fredag den 20. juni.

- Det er altså NU, I skal søge indflydelse. Kontakt os i næste uge, opfordrer Özlem Cekic.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til Nina Bach Ludvigsen, sundhedspolitisk konsulent: nbl@etf.dk eller 53 36 49 23. Hun vil hjælpe med at få forslag afsted til Folketingets Sundhedsudvalg.

Fagbladets redaktion var med til debatten. Læs hele artiklen på Ergoterapeuten