Hjem > Aktuelt > Nyheder > Finansloven sikrer Arbejdstilsynets drift

Finansloven sikrer Arbejdstilsynets drift

16. november 2014
Det lå i regeringens forslag til finanslov, at der skulle ske en væsentlig beskæring af Arbejdstilsynet. Men af Forliget om finansloven fremgår det, at der imidlertid ikke sker en besparelse. Fastholdelsen af Arbejdstilsynets bevillingsniveau og dermed sikring af ca. 120 stillinger er vigtig, mener Ergoterapeutforeningen.

Med finanslovs aftalen er Regeringen, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten enige om at afsætte 31 mio. kr. årligt i 2015-2016 samt 30 mio. kr. årligt i 2017-2018 til indsatser, der forbedrer arbejdsmiljøet på de danske arbejdspladser.

Samtidig tilføres Arbejdstilsynet 77 mio. kr. i 2016 med henblik på at fastholde Arbejdstilsynets bevillingsniveau. Derved sikres det, at Arbejdstilsynet kan videreføre den nuværende tilsynsindsats, mens der udarbejdes en holdbar løsning for styrelsens fremadrettede drift.

- Vi synes naturligvis, at det er positivt, at arbejdstilsynet også i 2015 kan forsætte med uændret drift. Arbejdstilsynet løser en meget vigtig opgave på det danske arbejdsmarked. Blandt andet på grund af krisen er der særligt hårdt pres på arbejdsmiljøet, og derfor er det vigtigt, at Arbejdstilsynet har ressourcer til at løse sine opgaver, siger Gunner Gamborg, formand i Etf.