Hjem > Aktuelt > Nyheder > Fælleserklæring forlænges i kommuner

Fælleserklæring forlænges i kommuner

21. maj 2021
Fælleserklæringen, som var gældende for alle kommuner indtil 21. maj, er blevet yderligere forlænget, så den gælder til og med 15. august.

Fælleserklæringen omfatter fortsat alle kommuner og er i store træk identisk med den fælleserklæring, som Forhandlingsfællesskabet, herunder Etf, og KL indgik i marts måned.

  • Find fælleserklæringen her

De lokale aftaler ophører senest 14 dage efter fælleserklæringen udløber - dvs. den 29. august - medmindre et tidligere ophørstidspunkt er aftalt.

I drøftelserne om forlængelsen har Forhandlingsfællesskabet tydeliggjort, at det er vanskeligt for organisationerne at fortsætte de løbende forlængelser. Den ekstraordinære situation har stået på i lang tid, og for hver forlængelse er det oplevelsen, at den øgede fleksibilitet udfordrer medarbejdernes arbejdsmiljø og belaster den enkelte yderligere.

Derfor er det aftalt, at ”Denne fælleserklæring gælder til og med den 15. august, hvorefter den bortfalder. Kommunerne forventes herefter at håndtere covid-relaterede funktioner og opgaver inden for eksisterende overenskomster og aftaler.”

Der er dermed ikke lagt op til yderligere forlængelser af fælleserklæringen.

  • Find fælleserklæringen her