Det er nu blevet endnu nemmere at tjekke, om du får det rigtige i løn med Ergoterapeutforeningens nye lønberegner. 

Når du bruger den nye lønberegner, skal du være opmærksom på følgende:

NB: Vi anbefaler, at du bruger lønberegneren i følgende browsere: Chrome, Edge, Firefox eller Safari.
  • Det er lønningerne pr. 1.4.2021, altså de nye lønninger som fremgår.
  • Du skal vælge den stilling i overenskomsten, som din lønindplacering følger.
Hvis du eksempelvis er ansat som visitator, vil du enten være aflønnet som "ergoterapeut" eller "indplaceret på højere grundlønstrin", men med en din titel/stillingsbetegnelse er visitator
 
Hvis der allerede står et trin i en celle, du vil skrive i og ikke kan få lov til at skrive oveni, skal du markere det tal, der står i forvejen.

Lønberegneren bygger videre på alt det gode fra Sundhedskartellets lønberegner, som medlemmerne har brugt i en årrække, dog med væsentlige forbedringer i form af at være langt mere brugervenlig, have et mere tidssvarende design og have fået tilført en række nye funktioner.

- Jeg glæder mig over at kunne præsentere en ny og forbedret lønberegner, der gør det nemt at sammenligne lønnen i forskellige stillinger - både på tværs af stillinger som ergoterapeut, kandidat eller leder og på tværs at alle tre offentlige områder, siger formand i Ergoterapeutforeningen, Tina Nør Langager og fortsætter: - Som I ved, så har vi fra d. 1. april vores egne overenskomster på det statslige, kommunale og regionale område. Derfor er det også naturligt, at vi har udviklet vores egen lønberegner, der tilgodeser og favner alle Etf’s medlemmer.

Løn er helt naturligt noget, der optager medlemmer af Ergoterapeutforeningen. Det kan dog ofte være en kompleks opgave at tjekke sin lønseddel. Formålet med den nye lønberegner er derfor, at gøre det så let for medlemmerne som muligt at tjekke, om deres løn er korrekt.

Fokus i udviklingen af den nye lønberegner har derfor været at skabe et redskab, der gør det enkelt at tjekke, om man får det rigtige i løn.

- I Forhandlingsafdelingen er vi dagligt i kontakt med flere medlemmer, og vi ved, at rigtig mange medlemmer er glade for at bruge lønberegneren til at tjekke deres løn. Derfor har fokus i udviklingen af den nye lønberegner også været at skabe et brugervenligt redskab, der gør livet nemmere for medlemmerne. Samtidig har vi med den nye lønberegner gerne villet understøtte TRs praksis yderligere. Det har vi eksempelvis gjort gennem indarbejdelse af en ny funktion, der gør det muligt at gemme og sende en færdig beregning til enten sig selv eller et medlem, fortæller forhandlingschef i Ergoterapeutforeningen, Dorthe Julie Kofoed.

Tjek din løn, når og hvornår det passer dig

I forbindelse med udviklingen af den nye lønberegner har vi arbejdet tæt sammen med et testpanel, hvor medlemmer har hjulpet med at spotte fejl og foreslå nye funktioner.

En af de ting, der var enighed om i panelet var, at lønberegneren også skulle virke på en mobiltelefon, og derfor kan lønberegneren i dag tilgås fra både computer, mobil og tablet.

Derfor er den nye lønberegner lavet i to versioner. En version, der kan tilgås fra en almindelig computer og en mobil version, der kan installeres som en app på enten tablet eller mobiltelefon.

Her kan du bruge lønberegneren (https://loenberegner.etf.dk/)

Men hvad kan man egentlig bruge lønberegneren til? Her giver forhandlingschef Dorthe Julie Kofoed et par gode råd til, hvordan man kan bruge den nye lønberegner.

  • Du kan tjekke din lønseddel.
  • Du kan sammenligne lønnen i forskellige stillinger - både på tværs af stillinger som ergoterapeut, kandidat eller leder. Og du kan se på tværs, at alle tre offentlige områder, som du overvejer at skifte job- eller skal til jobsamtale i.
  • Du kan beregne konsekvensen af at gå op og ned i tid, eller hvad det betyder i kroner og ører, hvis du får et nyt tillæg. Det kan være en god ide, hvis du for eksempel forbereder dine krav til en lønforhandling.