Hjem > Aktuelt > Nyheder > Færre midler til arbejdsmiljøområdet kan blive dyrt

Færre midler til arbejdsmiljøområdet kan blive dyrt

29. september 2014
Arbejdstilsynet står til at miste 80 mio. kr. og 120 ansatte fra 2016 og samtidig bortfalder en række vigtige arbejdsmiljøbevillinger til bl.a. voldsforebyggelse på jobbet. Ergoterapeutforeningen mener, det er en uholdbar situation, der vil give øget risiko for arbejdsskader som kan blive dyrt for medarbejderne, arbejdspladserne og samfundet.
Medarbejderne, arbejdspladserne og samfundet kommer til at betale prisen for, at der nu skæres bl.a. 80 mio. kr. hos Arbejdstilsynet. Foto: Colourbox

Bortfald af midler på arbejdsmiljøområdet kan blive dyrt i sidste ende

Regeringen har meldt ud, at den ønsker at bekæmpe dårligt arbejdsmiljø. Det står i skærende kontrast til, at der nu lægges op til bortfald af midler til arbejdsmiljøområdet på 80 mio. kr. i 2016. Dels midler til forebyggelse og dels midler til Arbejdstilsynet, som vil koste godt 120 ansatte jobbet.

Etf finder det stærkt bekymrende i en tid, hvor de ansatte skal blive længere på arbejdsmarkedet, og hvor der samtidig er stigende krav til udvikling, omstilling og effektivitet.

- Vi er overbeviste om, at det på nogle arbejdspladser har en præventiv virkning at vide, at Arbejdstilsynet kan komme på uanmeldt besøg. Det er med til at gøre arbejdsgiverne motiveret for en målrettet indsats for et godt arbejdsmiljø for deres medarbejdere, siger Lene Barslund, næstformand i Etf og fortsætter: - Ifølge FTF er antallet af påbud og afgørelser i forhold til psykisk dårligt arbejdsmiljø steget med 74 % det seneste år. Det viser helt klart, at der er brug for et stærkt Arbejdstilsyn.

Etf støtter i øvrigt op om FTF’s synspunkt i nyhed fra d. 26. september 2014, hvor Bente Sorgenfrey bl.a. udtaler: - Der er brug for at gå den stik modsatte vej. Der skal tilføres flere penge til Arbejdstilsynet, og de midlertidige arbejdsmiljøbevillinger, der snart falder bort, skal gøres permanente.

Læs mere i FTF’s nyhed

En opgørelse udarbejdet af Ugebrevet A4 viser, at Arbejdstilsynet vil havne på det laveste bevillingsniveau i mere end 15 år, med det bebudede niveau for 2016. Læs artikelen fra Ugebrevet A4