Hjem > Aktuelt > Nyheder > Etf’s forslag på FTF-kongressen

Etf’s forslag på FTF-kongressen

20. november 2015
På FTF’s kongres, der netop er afholdt, fremsatte Ergoterapeutforeningen, som den eneste af hovedorganisationens medlemsorganisationer forslag, som begge relaterede sig til den eventuelle fusion med LO.

Eft havde to forslag på dagordenen på kongressen.

Det ene forslag, ”Evaluering af FTF's demokratiske struktur, uanset om der opnås tilslutning til fusionsproces mellem LO og FTF eller ej” blev enstemmigt godkendt af kongressen.

- Uanset fusionen mellem LO og FTF, mener Etf, at vi i FTF-regi skal foretage en grundig selvransagelse og se på arbejdsopgaver og den struktur, der kendetegner hovedorganisationen, siger Gunner Gamborg om baggrunden for fremsættelsen af forslaget.

Etf's andet forslag ”Kontingentniveau i forbindelse med en ny hovedorganisation” trak man tilbage på selve kongressen, idet det viste sig, at der på et tidligere tidpunkt i dagsordenen blev besluttet et princip om det samme.

- Derfor var der ingen grund til at sætte forslaget til afstemning igen. Med vores indkomne forslag fik kongressen lavet en klart markering af at være økonomisk ansvarlig i fusionsplanerne. På den måde bidrog vi til den proces, siger Gunner Gamborg og fortsætter:

- Det er de enkelte organisationer, der ’leverer’ medlemmerne til hovedorganisationerne, og betaler via vores medlemskontingenter til hovedorganisationerne. Derfor er det helt naturligt, at vi opfordrer til økonomisk ansvarlighed i det tilfælde, at en ny FTF/LO-organisation ser dagens lys. Jeg er godt tilfreds med, at Etf fik den debat etableret og bragt til referat.