Hjem > Aktuelt > Nyheder > Etf vedtager ny politik om dokumentation

Etf vedtager ny politik om dokumentation

26. august 2015
Lige inden sommerferien vedtog HB en ny politik om dokumentation på baggrund af anbefalinger fra Ergoterapeutforeningens Videnskabelige Råd (EVR).

Behovet for en politik på området udspringer af, at de samfundsmæssige og lovgivningsmæssige krav til ergoterapeutiske interventioner er steget betydeligt i de seneste år. Mange ergoterapeuter oplever derfor, at opgaver med dokumentation fylder relativt meget og tager tid fra andre arbejdsopgaver.

 Således viste Etf’s hospitalsundersøgelse fra i år, at tidsforbruget til dokumentation er stort og tilmed stigende på somatiske hospitaler. Mere præcist angiver 60 pct. af svarpersonerne, at de gennemsnitlig bruger mellem 26-50 pct. af deres arbejdstid på opgaven. Over 80 pct. svarer, at tidsforbruget er blevet markant større eller noget større inden for de seneste tre år. Samtidig angiver 60 pct. af svarpersonerne, at noget af den tid, som de bruger til dokumentation, er unødvendig.

Derfor mener Etf, at der bør være øget fokus på, hvad der er nødvendig og meningsfuld dokumentation under hensyntagen til en effektiv ressourceanvendelse.

Etf’s politik om dokumentation indeholder tre hovedprincipper. Der er således ikke tale om en række minimumskrav, men derimod nogle overordnede principper. Disse markerer, hvad der er faglig dokumentation med den nødvendige og meningsfulde relevans.   

Der er mulighed for at kommentere på politikarket i kommentarfeltet.

Læs mere her