Hjem > Aktuelt > Nyheder > Etf støtter Ventilen

Etf støtter Ventilen

1. december 2019
Som altid støtter Ergoterapeutforeningen et almennyttigt formål i julemåneden. I år støtter foreningen Ventilen.

I den forbindelse udtaler næstformand i Etf, Lotte Lagoni:

- Vi mener, at det er vigtigt, at vi som forening bakker op om både humanitære og almennyttige initiativer. Ikke kun fordi det er jul, men fordi det gør en forskel. Som ergoterapeuter er vi naturligvis optaget af projekter, der arbejder med de grupper af borgere, som vi selv samarbejder med og hvor vores faglige indsigt kan gøre en forskel.

Ventilen forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge, spreder viden om problemet og bryder tabuer. I lokale tilbud skaber unge frivillige et trygt rum, hvor unge der føler sig ensomme, kan få nogle gode oplevelser med jævnaldrende og træne deres sociale færdigheder. Ventilen Danmark, der er uafhængig af religiøse og partipolitiske interesser, arbejder ud fra de fem grundværdier: tillid, nærvær, ansvarlighed, udvikling og frivillighed.

Det er ikke tilfældigt, at Etf’s valg faldt på netop dette initiativ.

- Vi ved, at ensomhed blandt unge er et alvorligt og stigende problem. Ventilen gør en særlig indsats overfor gruppen af ensomme unge, hvor de har fokus på værdien af relationer og inkluderende fællesskaber. En tidlig indsats der afhjælper den unges ensomhed, er afgørende for at den unge opnår en social aktiv hverdag med relationer og livskvalitet. Derfor har vi i år valgt, at vores julestøtte skal gå til Ventilen, siger Lotte Lagoni.

Tidligere har Etf støttet bl.a. Kofoeds Skole, Læger uden grænser og LykkeLiga.