Hjem > Aktuelt > Nyheder > ETF med i nyt psykiatriråd

ETF med i nyt psykiatriråd

25. maj 2023
Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har nedsat et nationalt psykiatriråd, som skal bidrage til og følge implementeringen af 10-årsplanen for psykiatrien. Ergoterapeutforeningen er inviteret med og bliver repræsenteret ved formand Tina Nør Langager.
Foto: Colourbox

Rådet skal blandt andet sikre, at en række nye initiativer føres ud i praksis. Det skriver Indenrigs- og Sundhedsministeriet på ministeriets hjemmeside. 

I ETF værdsætter vi invitationen til at sidde med om bordet i det nye psykiatriråd.

- Jeg ser, det som en naturlig forlængelse af vores arbejde i Sundhedsstyrelsen om det faglige oplæg til 10-årsplanen. Vi har ventet meget længe på, at der kommer politisk handling, siger Tina Nør Langager, formand for ETF, og fortsætter:

- Derfor er det både glædeligt og på tide, at vi får sat fokus på at implementere anbefalingerne fra det faglige oplæg med de rette indsatser til en række borgere og patienter, der ikke alene har brug for, men også krav på den nødvendige indsats på det underprioriterede. Og så ser jeg da frem til at sætte fokus på ergoterapeuters faglige kompetencer på området og den afgørende forskel, vi kan gøre for netop denne patientmålgruppe af mennesker med psykiske lidelser.

Det bliver Sundhedsstyrelsens direktør, der skal lede Psykiatrirådet, som vil bestå af omkring 40 repræsentanter fra en lang række relevante organisationer og faglige myndigheder, der skal mødes 2 gange årligt og komme med bidrag og erfaring fra psykiatrien. 

Samtidig er der også nedsat en række faglige arbejdsgrupper, som i den kommende tid vil byde ind med, hvordan de forskellige tilbud og indsatser under 10-årsplanen skal udformes. 

I en af disse arbejdsgrupper er ETF repræsenteret ved ergoterapeut Cæcilie Neumann, der er formand for EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering.

- Det faglige bidrag, som Cæcilie bringer ind i arbejdsgruppen, har stor værdi. Det er afgørende for at få sat de ergoterapifaglige kompetencer fra praksis i spil i forhold til de konkrete indsatser. Og så er det et rigtig godt eksempel på den styrke og indflydelse som de ergoterapifaglige selskaber har, afslutter Tina Nør Langager.

Det første møde i Psykiatrirådet forventes at finde sted den 23. juni.