Hjem > Aktuelt > Nyheder > Et nyt kuld kandidater er færdiguddannet

Et nyt kuld kandidater er færdiguddannet

27. juni 2018
For tredje år er et hold kandidatstuderende i ergoterapi blevet uddannet. Formand Tina Nør Langager holdt tale for kandidaterne før deres dimission onsdag formiddag på SDU.
Færdiguddannede kandidater på Kandidatuddannelsen i Ergoterapi 2018: Stine Hviid Madsen Susanne April Steffensen Mette Schreiber Ørts Sarah Egelund Frausing Birgit Fogdal Lind Hannah Holt Bentz Signe Surrow Maria Bornhøft Oehlers Jeanette Hjordt Pedersen Heidi Stensdal Johansen. Foto: Heidi Lundsgaard

Af Clara Leck Bachmann

- I dag er en festdag for jer, men det er også en festdag for alle os i ergoterapifaget. I er med til at skabe et solidt afsæt for at fremme menneskers mulighed for aktivitet og deltagelse i hverdagen, sagde Tina Nør Langager til de nye kandidater i ergoterapi, som onsdag formiddag fik deres diplom til dimissionen på SDU.

Det er tredje år, at et hold kandidatstuderende i ergoterapi er blevet uddannet. De ti nye kandidater nød morgenmaden i selskab med formand Tina Nør Langager, som holdt tale for dem, før kandidaterne skulle videre til dimissionen.

I sin tale lagde Tina Nør Langager vægt på, at der er brug for specialiserede ergoterapeuter på fremtidens arbejdsmarked:

- Den specialiserede behandling på sygehusene kalder på en konstant udvikling af det ergoterapeutiske kompetencefelt. Også i kommunerne ser jeg et arbejdsmarked, der søger ergoterapeuter, der både har viden om praksis og har akademiske kompetencer, sagde hun.

Hold jer ikke tilbage

Det har været en milepæl for Ergoterapeutforeningen og dermed alle jeres kollegaer, at vi fik en kandidatuddannelse i ergoterapi. Fællesskabet har støttet med mange udviklingskroner og hårdt arbejde i samarbejde med SDU – og derfor siger jeg i dag tillykke på alle ergoterapeuters vegne.

Formanden understregede, at hun og resten af Ergoterapeutforeningen glædede sig til at følge kandidaternes vej videre, og huskede dem på, at foreningen altid vil være der for dem – både når de har brug for hjælp til løn og ansættelse, og når de har brug for at give deres karriere endnu et fagligt løft.

- I skal huske, at I kan få karrieresparring i Etf, kan søge midler i Etf’s puljer og fonde og at I kan melde jer ind i de faglige selskaber og giv videre af jeres akademiske kompetencer, sagde Tina Nør Langager.

Hun rådede kandidaterne til at være opsøgende og søge de brede stillingsopslag, da det, at være kandidat i ergoterapi, er en ny titel, som ikke alle arbejdsgivere kender.

- Hold jer ikke tilbage. I er godt uddannede nu og kan løfte opgaven i at være fremtidens sundhedsinnovatører. I vil med garanti få et arbejdsliv, som forandrer sig løbende. Men med den baggrund, I har nu, og med det fællesskab, I har fået, har I en robusthed og en samlet styrke, der gør, at I ikke blæser omkuld, sagde Tina Nør Langager.