Hjem > Aktuelt > Nyheder > Erhvervskandidat i ergoterapi

Erhvervskandidat i ergoterapi

25. april 2019
Syddansk Universitet skriver i en meddelelse, at kandidatuddannelsen i ergoterapi fremover også vil blive udbudt som en 4-årig erhvervskandidatuddannelse i Ergoterapi.

Kandidatuddannelsen i Ergoterapi har eksisteret siden 2014, og Ergoterapeutforeningen støtter op om, at kandidatuddannelsen fremover vil blive udbudt som en 4-årig erhvervskandidatuddannelse. 

Etf's formand Tina Nør Langager siger: - Så lykkedes det at få godkendt, at man nu kan tage kandidatuddannelsen i Ergoterapi - som erhvervskandidat. Jeg mener, at det vil styrke ergoterapeuters fremtidige videreuddannelsesmuligheder, at der både vil være mulighed for at tage kandidatuddannelsen som fuldtidsstudium og som deltidsstudium.

Etf vurderer, at der generelt er stor efterspørgsel på blandt andet evidensbasering af ergoterapifaget og derfor ser Etf et stigende behov for, at ergoterapeuter tager en ergoterapirettet kandidatuddannelse. 

Det at flere ergoterapeuter vil kunne videreuddanne sig, hvis det kan kombineres med at være erhvervsaktiv stiller dog også øgede krav til den enkeltes fleksibilitet, da erfaringer peger på, at det at kombinere arbejde og uddannelse også kan føre til øget frafald på uddannelser generelt.

Med den lave ledighed blandt ergoterapeuter kan det dog for mange være et reelt problem at få orlov på fuld tid. En klar fordel ved fastholdelse af ergoterapeuter på jobbet under uddannelsen vil være, at arbejdspladsen hurtigt får glæde af de øgede kompetencer.

Du finder mere information om erhvervskandidatuddannelse i ergoterapi på Syddansk Universitets hjemmeside her

Ansøgningsfrist er den 15. maj 2019

Få information om adgangskrav her