Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ergoterapeutforeningen uddeler Ressourcepris 2015

Ergoterapeutforeningen uddeler Ressourcepris 2015

22. september 2014
Ressourceprisen på 25.000 kr. skal være med til at synliggøre ergoterapeuters centrale bidrag til fremtidens velfærdssamfund. Som medlem af Etf kan du søge om prisen!
Hvordan screenes der bedst for borgerens/patientens ressourcer i og omkring borgerens omgivelser? Har du erfaringer eller et bud på dette, kan du deltage i Etf’s normeringer om at blive ressourceprisvinder. Foto: Colourbox

Etf ved, at ergoterapeuter er specialister i at finde ressourcer i og omkring borgerne. Og ergoterapeuter har i mange år sagt, at ”vi tager udgangspunkt i personens og omgivelsernes ressourcer”.

Følger man med i samfundsdebatten, ved man, at der tales ofte om borgerens ressourcer og om at inddrage borgeren. Etf mener, at ergoterapeuter skal være den faggruppe, der har de konkrete kompetencer og redskaber til at måle disse funktioner.

- Ergoterapeuters primære opgave er at identificere og anerkende samtlige ressourcer i og omkring den enkelte borger, så flest muligt får noget ud af dem. Velfærdssamfundet bør udvide fokus fra den enkelte ældre borgers helbredsforhold til viden om de samlede rammer, der afgør, om man fungerer i hverdagen. Ud over et godt helbred er, hvordan du bor, og hvilke netværk du er del af, også forudsætninger for at være et aktivt menneske og medborger. Hele verden taler om ressourcer. Ergoterapeuter skal vise, hvordan vi som profession gør en forskel, siger Gunner Gamborg, formand, om bevæggrunden for at uddele ressourceprisen.

Men hvordan screenes der bedst for borgerens/patientens ressourcer i og omkring dennes omgivelser? Har du erfaringer eller et bud på dette, kan du deltage i Etf’s normeringer om at blive ressourceprisvinder.

Ansøgningen til prisen skal indeholde beskrivelse af et screenings- eller undersøgelsesredskab, der kortlægger ressourcer i og omkring borgerens/patientens omgivelser. Redskabet må gerne være afprøvet i praksis.

Redskabet vil blive vurderet ud fra:

  • Hvordan redskabet har en systematisk kategorisering af, hvad ressourcer er
  • Kreativitet kombineret med faglig relevans og kvalitet
  • Dokumenteret eller forventet effekt og værdi for borgere eller samfundet
  • Udviklingspotentialer for dansk ergoterapi

Der er ansøgningsfrist den 15. januar 2015 kl. 12:00.

Prisen uddeles kun i 2015.

Læs mere om, hvordan du søger om prisen