Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ergoterapeutforeningen på Health & Rehab 2018

Ergoterapeutforeningen på Health & Rehab 2018

19. marts 2018
Ergoterapeutforeningen er på Health & Rehab 2018 med et stærkt program. Læs mere om, hvad du kommer til at opleve, når vi ses på messen i dagene den 15. – 17. maj.

Health & Rehab Scandinavia er den førende skandinaviske fagmesse og Ergoterapeutforeningen er en del af det officielle program, samtidig med at foreningen har sin egen stand og egne aktiviteter for blandt andre studerende. Det er gratis at deltage.

Dem kan du møde på foreningens stand C2-046

På standen kan du møde politikere og medarbejdere - og selvfølgelig en masse andre ergoterapeuter.

Du kan blandt andre møde formand Tina Nør Langager (den 15. maj), næstformand Lotte Lagoni (16. maj) og foreningens tre regionsformænd, Lisbeth Krabbe Nielsen (15. maj), Anna-Marie Laustsen (16. maj) og Åse Munk Mortensen (17. maj)

Program for aktiviteter, som Ergoterapeutforeningen er involverede i

Tirsdag den 15. maj

  • Kl. 10.30: Messen åbnes officielt med deltagelse af blandt andre Børne- og Socialminister Mai Mercado og formand for Ergoterapeutforeningen Tina Nør Langager
  • Kl. 13.30 - 14.30: Mads Steffensen og Panelet diskuterer dilemmaer med relation til hjælpemiddelområdet. I panelet deltager blandt andre Tina Nør Langager. Læs mere nedenfor og indsend dit forslag til dilemma. Brug skemaet i dette link til at indsende dit dilemma
  • Kl. 16: Tina Nør Langager deltager i overrækkelsen af prisen for "Årets danske nyhed"

Onsdag den 16 . maj

  • Kl. 12: "Hjælpemidler, design og ergoterapi" - temaarrangement for ergoterapeutstuderende, hvor også Ergoterapeutforeningens bachelorpris overrækkes. Du kan læse meget mere om temaarrangementet for studerende og tilmelde dig her

Mads Steffensen & Panelet på Health & Rehab Scandinavia

Har du et dilemma vedrørende handicap, ældre, hjælpemidler, velfærdsteknologi el. lign – og vil du dele det med ”Mads Steffensen og panelet” på Health & Rehab Scandinavia? Så bliver det måske dit spørgsmål, som Mads og hans panel diskuterer på åbningsdagen for Health & Rehab Scandinavia 2018 tirsdag den 15. maj. Panelet vil på Health & Rehab Scandinavia udgøres af fagpersoner og meningsdannere inden for social- og hjælpemiddelområdet.

Alt er tilladt, store som små dilemmaer. Så skynd dig og send dit dilemma ind, som vi kender det fra det populære radioprogram "Mads og Monopolet". Vi glæder os til at modtage de mange spændende grublerier, så ”Mads Steffensen & Panelet” kan vælge det bedste af det bedste, så diskussionerne bliver relevante, humoristiske og tankevækkende.

Eksempel på dilemma til Mads og Panelet
"I den kommune, hvor jeg er ansat som ergoterapeut, har man besluttet, at rollatorer er "enkle hjælpemidler", og at ansøgninger om rollatorer kan behandles som "skrivebordssager". Som ergoterapeut ved jeg, at det er nødvendigt at tage konkrete og individuelle hensyn, når en person skal bevilges en rollator, og at "skrivebordsafgørelser" kan betyde, at nogle borgere ikke får en ordentlig løsning - og f.eks. risikerer at få forringet deres gangfunktion, fordi de ender med det forkerte hjælpemiddel. På den anden side har kommunen i forvejen ventetid på besøg af en ergoterapeut, og det er jo ikke rimeligt, at folk skal vente længe, for at få løst deres problemer med at komme omkring. Skal jeg affinde mig med situationen eller arbejde for, at ansøgninger om en rollator altid skal vurderes af en ergoterapeut?"

Deadline for indsendelse af dilemmaer er den 13. april. Brug skemaet i dette link til at indsende dit dilemma

Kort om Health & Rehab messen

Health & Rehab Scandinavia er den førende skandinaviske fagmesse, der præsenterer det nyeste og bedste inden for sundheds- og velfærdsteknologi, rehabilitering, hjælpemidler, services og pleje- og hospitalsudstyr.  Vi vil gerne sikre, at alle har lige adgang til at se, opleve, afprøve og komme i direkte dialog med producenterne – derfor er der gratis adgang. Messen afholdes i Bella Center fra den 15. – 17. maj dagligt fra 9.00 – 17.00.