Hjem > Aktuelt > Nyheder > To ergoterapeuter får Protac-legat til digital model af sanseprofiler

To ergoterapeuter får Protac-legat til digital model af sanseprofiler

23. maj 2014
To ergoterapeuter fra Psykiatrien i Region Syddanmark får 25.000 kroner til at programmere deres it-baserede Sensory Indicator Tool.
- Protac-legatet føles som et fagligt skulderklap, for vi ved jo, at Protac er startet af en ergoterapeutisk pionér, der selv har siddet og udviklet sine første kugledyner i kælderen. Det er superdejligt, siger de to legatmodtagere Charlotte Andersen og Anne Kolmos.Foto: Heidi Lundsgaard

Mange ergoterapeuter har gode erfaringer med sanseprofiler og sanseintegration. Nu får de snart et nyt, digitalt værktøj, der kan visualisere resultatet af en Sensory Profile-test.

- Når man får resultatet fra Sensory Profile-testen, er det svært at få et overblik.  Derfor har vi udviklet en model, der indeholder en mere fortællende beskrivelse og en visuel fortolkning af testresultatet, fortæller Charlotte Andersen, ergoterapeut og projektleder i Psykiatrien i Region Syddanmark.

Ideen er så god, at hun sammen med sin ergoterapeutkollega Anne Kolmos nu får tildelt dette års Protac-legat på 25.000 kroner.

Pengene skal bruges til at digitalisere modellen, som kaldes Sensory Indicator Tool, SIT.

Læs mere på Ergoterapeuten

Læs mere om Protac-legatet