Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ergoterapeut i spidsen for sundhedsuddannelser ved VIA

Ergoterapeut i spidsen for sundhedsuddannelser ved VIA

12. august 2022
Helle Kruuse-Andersen skifter fra stillingen som chefterapeut ved Aarhus Universitetshospital til uddannelsesdekan for fem sundhedsuddannelser ved VIA University College.
Helle Kruuse-Andersen er ny dekan ved VIA University College. Hun opfordrer ergoterapeuter til at søge hendes job som chefterapeut på Aarhus Universitetshospital.

Af Jakob Kehlet

– Jeg var ikke på udkig efter et nyt job, men da muligheden opstod, blev jeg enig med mig selv om, at denne stilling var jeg simpelthen nødt til at søge, fortæller Helle Kruuse-Andersen, der i de seneste cirka 20 år har været leder blandt andet på Hammel Neurocenter og siden 2007 chefterapeut og afdelingsleder for i omegnen af 200 fysio- og ergoterapeuter på Aarhus Universitetshospital.

- Jeg har ikke rod i uddannelsesverdenen, men jeg kommer fra det sted, hvor uddannelserne folder sig ud, og hvor jeg kan mærke, hvilke kompetencer, der er nødvendige at have på sundhedsuddannelserne, siger Helle Kruuse-Andersen.

En vis tilknytning til uddannelserne har hun dog haft som formand for uddannelsesudvalget for ergoterapeutuddannelsen på VIA University College i Holstebro og Aarhus. Desuden har hun været medlem af uddannelsesrådet på Aarhus Universitetshospital, der beskæftiger sig med udvikling af de mere end 25 grunduddannelser, der er knyttet til hospitalet.

Tæt på ungdomskulturen

I sit kommende job skal hun lede uddannelserne til fysioterapeut, ergoterapeut, bioanalytiker, psykomotorisk terapeut og professionsbachelor i sundhed og ernæring.

– Det bliver spændende at få flere fagområder end fysio- og ergoterapeuter ind på paletten, og jeg glæder mig til at komme tæt på ungdomskulturen og være med til at skabe inspirerende uddannelsesmiljøer, siger Helle Kruuse-Andersen. 

Hun vil blandt andet arbejde for at skabe synergi mellem de enkelte uddannelser på VIA.

– Ude i praksis arbejder man ofte sammen med mange andre faggrupper, og det ligger mig meget på sinde at skabe endnu mere tværgående samarbejde mellem uddannelserne, i det omfang det ikke allerede eksisterer. Det er vigtigt, at man allerede som studerende lærer, hvordan man kan bruge studiekammerater med en anden uddannelse.

Helle Kruuse-Andersen har siden 2020 været medlem af Ergoterapeutforeningens Hovedbestyrelse, og et af hendes fokusområder har været, at flere ergoterapeuter skal søge kandidatuddannelsen og derigennem bevæge sig mere ind på forskningsområdet.

Søg min stilling

Hun er også optaget af, at ergoterapeuter i højere grad skal byde ind på lederstillinger.

- Du må gerne skrive med meget store bogstaver, at jeg håber, der vil være ergoterapeuter blandt ansøgerne til min stilling på Aarhus Universitetshospital. Det er en unik chance, som man bør søge, hvis man er interesseret i at blive leder på strategisk niveau, siger Helle Kruuse-Andersen, der selv har undervist i ledelse på grunduddannelsen med det klare sigte, at gøre ergoterapeutstuderende interesserede i ledelse som en mulig karrierevej.

 

– Jeg mener, at ergoterapeuter har kompetencer, der ikke begrænser sig til patienter og borgere, men også medarbejderes ressourcer og udvikling. Noget af det, jeg selv har værdsat ved at være leder, er at facilitere at andre udvikler sig.

Gode ideer på cykelturen

Helle Kruuse-Andersen er en aktiv kvinde, der både dyrker vinterbadning, yoga, kulturelle tilbud, gåture i naturen og det faglige arbejde. Om der bliver tid til alle aktiviteterne i stillingen som uddannelsesdekan, har hun endnu ikke fuldt overblik over, men ambitionen er at holde fast i en stor del af det.

– Uanset hvilken stilling, man sidder i, er det sundt at dyrke aktiviteter, der handler om noget helt andet. Jeg får mange gode ideer på cykelturen til og fra arbejde, eller når jeg går en tur i skoven, siger Helle Kruuse-Andersen, der er 55 år og begynder i stillingen som dekan på mandag den 15. august.