Hjem > Aktuelt > Nyheder > DSR har stemt nej

DSR har stemt nej

14. juni 2021
Dansk Sygeplejeråd’s (DSR) medlemmer har igen stemt nej til OK-aftalen. Deres konflikt blev i første omgang udsat, da forhandlingerne i forligsinstitutionen resulterede i en mæglingsskitse. Nu har medlemmerne i DSR altså også stemt ”nej” til mæglingsskitsen. Derfor kan konflikten træde i kraft natten til den 19. juni.

For Ergoterapeutforeningen - og for stort set alle andre organisationer - er OK21 afsluttet og stemt hjem med et klart ”ja” fra medlemmerne. Læs mere her

Dansk Sygeplejeråd (DSR) og Radiografrådet (RR) havde, som de eneste organisationer, varslet konflikt på en række regionale og kommunale arbejdspladser. Deres konflikt blev i første omgang udsat, da forhandlingerne i forligsinstitutionen resulterede i en mæglingsskitse. Medlemmerne af RR har nu stemt ”ja” til mæglingsskitsen, mens DSR’s medlemmer har stemt nej. Stemmeprocenten, der var hele 74,4%, fordeler sig med 66,7% nej-stemmer og 33,3%  ja-stemmer. Derfor kan sygeplejerskernes konflikt træde i kraft natten til den 19. juni.

Ergoterapeutforeningen er opmærksom på, at mange ergoterapeuter har et arbejdsfællesskab med sygeplejersker og måske kommer til at opleve konflikten tæt på. I den forbindelse siger Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen:

- Jeg er meget opmærksom på, at ergoterapeuterne kan blive presset af, at sygeplejerskerne er i konflikt samtidigt med, at arbejdsgiverne kan have et stærkt ønske om fleksibilitet, som følge af pandemien. Den balance må vi finde, sådan, at ergoterapeuter ikke påtager sig konfliktramt arbejde. Det er derfor vigtigt, at den enkelte kontakter TR eller Etf, hvis der opstår tvivl.

Når OK21 er afsluttet for alle, kan opfølgningen på aftalen om ligelønsopfølgning, som blev aftalt før OK21, gå i gang.