Hjem > Aktuelt > Nyheder > DSA uddeler 18 cykler til studerende

DSA uddeler 18 cykler til studerende

24. september 2014
DSA støtter studerende i en grøn og sund livsstil. Studerende, herunder to ergoterapeutstuderende, får udleveret en gratis studiecykel fra DSA – Danske Sundhedsorganisationers A-kasse.
Anni Pilgaard, formand for DSA udleverer i disse dage studiecykler til studerende medlemmer af DSA, herunder to ergoterapeutstuderende. Foto: Jim Charef

DSA er en sundhedsfaglig a-kasse i mere end én forstand. Udover at vejlede og give økonomisk tryghed til a-kassens medlemmer, tilbyder DSA også de sundhedsfaglige studerende hjælp til en grøn og sund livsstil i form af gratis studiecykler.

Initiativet har flere formål, fortæller formand i DSA, Anni Pilgaard:

 - Vi vil gøre vores til, at de studerende får bevæget sig mere. En cykel giver motion, skåner miljøet og er samtidig et gratis og pålideligt transportmiddel, siger Anni Pilgaard.

Sammen med cyklerne følger også en serviceaftale, så den studerende ikke har udgifter til vedligeholdelse. Til gengæld forpligter de studerende, der modtager en cykel, sig til at dele plakater og flyers ud på skolerne og sende cyklen til eftersyn en gang om året.

Cyklerne doneres til studerende i den tredje verden. Et andet formål med studiecyklen handler om social ansvarlighed, der når udover Danmarks grænser.

- Når cyklerne har været på gaden herhjemme i fire år, bliver de doneret til studerende i blandt andet Kenya og Sri Lanka. På den måde hjælper vi også unge i den tredje verden til en lidt lettere studietilværelse på sigt, siger Anni Pilgaard.

- Vi er ikke nogen stor virksomhed, der kan gøre en kæmpe forskel, men også små initiativer tæller. Jeg synes, det er vigtigt, at vi på vores måde tager et socialt ansvar og bidrager til et grønnere miljø og sundere studerende, slutter Anni Pilgaard.