Hjem > Aktuelt > Nyheder > DR har fokus på psykiatrien

DR har fokus på psykiatrien

18. november 2014
DR bragte den 17. november en artikel om, hvordan man på landets psykiatriske ambulatorier kun får tilført midler for direkte kontakt med patienter. Det betyder fokus på kvantitet frem for kvalitet, lyder kritikken fra personalet – hvor en af dem er ergoterapeut Anette Stegler.
Det er meget frustrerende, at det ikke er indholdet, man kigger på, men mængden, udtaler ergoterapeut Anette Stegler til DR. Foto: Colourbox

De ansatte i psykiatrien danner nu fælles front mod dét, de kalder samlebåndsmentalitet på de psykiatriske ambulatorier. Sådan skriver DR i artiklen "Ansatte i psykiatrien: Vi har patienter på samlebånd". 

Alle ambulatorier i landet får hvert år udstukket et tal for, hvor mange patienter de skal se - eller som det hedder i det psykiatriske system, hvor mange "ydelser" medarbejderne skal levere. Men en række vigtige områder i forbindelse med behandlingen af psykiatriske patienter tæller ikke i regnskabet.

For eksempel tæller det ikke med, når personalet skal hjælpe og støttet patienten med kontakt til kommunen, eller når de skal snakke med familie og netværket omkring patienten.

- Al behandling starter jo ikke, når patienten går ind ad døren og slutter, når patienten går igen. Det er rigtig vigtigt, at vi kan støtte vores patienter, men det tæller ikke i det her system, fortæller Anette Stegler, der er ergoterapeut og arbejder som kontaktperson for patienterne ved Distriktspsykiatrisk Center Østerbro i København.

Emnet har også været til debat i radioprogrammet Orientering på P1. Anette Stegler udtaler sig ligeledes i radioudsendelsen. Du kan høre indslaget kl. 17:08 i udsendelsen fra den 17. november

Læs hele artiklen på DR's hjemmeside