Hjem > Aktuelt > Nyheder > Der er noget, du skal vide om mig

Der er noget, du skal vide om mig

8. november 2013
Egoterapeutforeningen udgiver nu hæftet "Der er noget, du skal vide om". Det er hensigten, at man i hæftet noterer de tanker og oplysninger, som har betydning og værdi for hverdagen. Hvis man en dag ikke længere selv er i stand til at kommunikere sine ønsker, kan hæftet være et vigtigt redskab for familie og plejepersonale.
Foto: Heidi Lundsgaard

Etf ønsker at gøre det muligt for den enkelte, for familien eller omgangskredsen – at notere noget af det vigtige, som man synes, at andre mennesker skal vide om en.

Hæftet kan også bruges som inspiration til samtaler mellem beboere, pårørende og medarbejdere f.eks. ved indflytning i plejebolig.

- Når et menneske på grund af alder eller sygdom ikke længere kan kommunikere, huske eller klare hverdagen selv, er det vigtigt, at de forskellige fagfolk får kendskab til personens livshistorie og de vaner og værdier, som betyder mest for vedkommende. De tanker og oplysninger, som man samler i hæftet, vil være med til at sikre, at man stadig kan være forbundet med andre, og at ens nærmeste bedre kan tage vigtige og kloge beslutninger, når man ikke længere selv kan gøre det, siger Gunner Gamborg, formand i Etf i forbindelse med udgivelsen.