Hjem > Aktuelt > Nyheder > Demensrejsehold skal styrke demensindsats

Demensrejsehold skal styrke demensindsats

11. oktober 2015
Kommuner opfordres til at søge om at være med til at afprøve og evaluere et nyt demensrejsehold, der skal styrke plejen af beboere med demens på plejecentre.
Demens
Kommuner, der har et ønske om at forbedre plejen og omsorgen for mennesker med demens eller demenslignende symptomer, kan søge om at deltage i projektet med demensrejsehold. Foto: Colourbox

I satspuljeaftalen for 2015-2018 er der sat midler af til, at Sundhedsstyrelsen skal etablere et demensrejsehold. Rejseholdet skal bestå af faglige specialister, der skal undervise medarbejdere i plejen af beboere med demens på plejecentre.

Kommuner, der har et ønske om at forbedre plejen og omsorgen for mennesker med demens eller demenslignende symptomer, kan søge om at deltage i projektet. Projektet skal samtidig øge medarbejdernes arbejdsglæde og forbedre arbejdsmiljøet.

Projektet ”Uddannelse af nøglepersoner gennem demensrejsehold” er rettet mod både beboere med demens eller demenslignende symptomer og de medarbejdere, der indgår i pleje og omsorg af beboere med demens, herunder social- og sundhedshjælpere og -assistenter, fysioterapeuter, ergoterapeuter, pædagoger og sygeplejersker m.fl. Medarbejdergruppen er ikke begrænset til social – og sundhedspersonalet, som udgør den største faggruppe, men også andre faggrupper. Det forventes desuden, at ledelse på plejecenteret deltager aktivt i projektet.”

Ansøgningsfristen er den 16. november 2015 kl. 12.00.

Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Læs også Styrket demensindsats i plejeboligen gennem demensrejsehold