Hjem > Aktuelt > Nyheder > DEMENS: Nye faglige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen

DEMENS: Nye faglige anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen

15. september 2017
Sundhedsstyrelsen har netop publiceret faglige anbefalinger til organisering af udrednings- og behandlingsenheder for demens.
Demens
Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Sundhedsstyrelsens anbefalinger skal medvirke til, at mennesker som skal undersøges for mulig demens får en høj og mere ensartet kvalitet af udredningen og behandlingen. Det skal blandt andet ske ved at samle demensudredning og behandling på færre, tværfaglige enheder.

- Fra de ergoterapeuter, der arbejder med udredning i demensindsatsen ved vi, at det er et stort ønske at de tre specialer: neurologi, geriatri og psykiatri altid arbejder sammen. Derfor er det glædeligt, at disse specialeområder eksplicit er fremhævet i de faglige anbefalinger, siger formand for Etf ,Tina Nør Langager og fortsætter: - Vi vil dog også påpege, at udredning efter vores opfattelse også omfatter eksempelvis ADL-vurderinger (Activities of Daily Living), så jeg er godt tilfreds med, at ergoterapeuter som faggruppe bliver nævnt som samarbejdspartner i udredningsindsatserne.

Demens er relateret til mere end 200 forskellige hjernesygdomme, som kan give meget forskellige symptomer og medføre meget forskellige sygdomsforløb. Nogle af sygdommene forekommer ekstremt sjældent mens andre forekommer hyppigt. Sygdommene alzheimers, frontotemporal demens, Lewy body demens, demens ved Parkinson sygdom samt vaskulær demens menes at udgøre 90 % af alle demenstilfælde, hvoraf Alzheimers sygdom er den hyppigste og menes at udgør over 60 % af demenstilfældene. (kilde: Sundhedsstyrelsen

Læs mere og find de faglige anbefalinger her 

Læs mere om Etf's initiativer på demensområdet her