Hjem > Aktuelt > Nyheder > DEMENS: Ergoterapeut vinder fornem pris

DEMENS: Ergoterapeut vinder fornem pris

14. september 2021
Ergoterapeut Lise Nevstrup vinder fornem pris for indretning af bo-enheder til mennesker med demenssygdom på Tornhøjhaven i Aalborg Kommune.
Lise Nevstrup, der er ergoterapeut og master i Natur, Sundhed og Haver og specialist i Gerontologi har modtaget prisen "Demensvenlig boligindretning eller byggeri" på Demens Topmøde i Aarhus. Foto: Martin Bubandt

Lise Nevstrup Andersen, der er ergoterapeut og master i Natur, Sundhed og Haver og specialist i Gerontologi (Etf), Aalborg Kommune har modtaget prisen "Demensvenlig boligindretning eller byggeri" på Demens Topmøde i Aarhus. Hun modtager prisen for sin indretning af bo-enheder til mennesker med demenssygdom på Tornhøjhaven i Aalborg Kommune.

I indstillingen til prisen, der blev uddelt af Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen, lød det blandt andet: - Lise Nevstrup har formået i særdeleshed på egen hånd, med sin viden – men også i samarbejde med pårørende og personale at indrette 12 bo-enheder med farver, billeder, møbler mv. På den måde ændret kliniske rum æstetisk til at fremstå som hjemlige, varme, trygge, dybe og rolige til fordel for beboerne og medarbejderne.

Indretningen af hjemmet og andre bygninger spiller en stor rolle i hverdagen for borgere med demens og deres pårørende. Demensvenlighed i private hjem, institutioner og byrum er med til at skabe rammer for sameksistens, ro, tryghed og samhørighed i hverdagen.

Hensigtsmæssig form og funktionalitet fremmer også den nødvendige pleje og behandling i sygdommens mange stadier. Lise Nevstrups indsats har derfor fremmet det vigtige arbejde med at sikre, at beboerne er i fokus og trives. Indretningen af bo-enhederne på Tornhøjhaven blev først foretaget et år efter institutionens indvielse, men har bidraget til trivsel og robusthed på alle måder på Tornhøjhaven.