Hjem > Aktuelt > Nyheder > Deltag i Ph.d. Cup 2020

Deltag i Ph.d. Cup 2020

14. januar 2020
Ph.d. Cup er en formidlingskonkurrence med det formål at sprede dansk forskning ud til en bred offentlighed ved at sætte fokus på de bedst formidlede ph.d.-afhandlinger fra landets universiteter. Konkurrencen er blevet afholdt én gang om året siden 2013, og afholdes igen i foråret 2020. Skal du være med?
Foto: Colourbox

Formålet med konkurrencen er at sprede dansk forskning ud til en bred offentlighed ved at sætte fokus på de bedst formidlede ph.d.-afhandlinger fra landets universiteter. Konkurrencen er blevet afholdt én gang om året siden 2013, og afholdes igen i foråret 2020. Konkurrencen er udviklet i samarbejde mellem Information, DR og Lundbeckfonden.

Blandt alle tilmeldinger til cuppen, læser, vurderer og udvælger en gruppe af kommunikationsfolk og journalister fra hhv. DR og Information de 25 bedste.

Herefter udvælger dommerkomitéen fem finalister, der skal stå på scenen til det store finaleshow. Dommerkomitéen tilstræber at udvælge de fem finalister, så de fire hovedområder sundhedsvidenskab, naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab er præsenteret.

Ph.d. Cuppen kulminerer i et stort finaleshow i DR Koncerthuset. Her dyster de fem finalister i at formidle deres forskning overfor et publikum og tre dommere. Finalisterne får frem mod kåringsshowet coaching og sparring fra erfarne videnskabsformidlere. De forbereder en mundtlig og visuel præsentation af deres ph.d.-projekt og får medietræning samt en personlig evaluering på deres formidlingsstyrker og muligheder inden for deres forskningsområde.

Kåringsshowet bliver optaget den 29. april 2020.

Alle fem finalister bliver portrætteret i magasinet “Videnskapløb”, som udkommer med Information samt på alle landets universiteter og udvalgte biblioteker.