Hjem > Aktuelt > Nyheder > Danmarks Mentale Sundhedsdag

Danmarks Mentale Sundhedsdag

10. oktober 2019
Danmarks Mentale Sundhedsdag foregår i dag den 10. oktober. Dagen handler om at sætte fokus på mental sundhed ved at tale om emnet og lære mere om det.

Danmarks Mentale Sundhedsdag er inspireret af WHO's World Mental Health Day. 

Ergoterapeutforeningen bakker op om dagen gennem partnerskab i ”Sammen om mental sundhed”.

- På en dag som i dag, hvor det handler om at bryde tabuer om mentale sundhedsproblemer, giver det ekstra god mening, at vi som fagforening er gået med i partnerskabet ”Sammen om mental sundhed”, siger Lotte Lagoni, næstformand i Ergoterapeutforeningen, og fortsætter ”Jeg tror de fleste af os har prøvet at have mentale helbredsproblemer tæt inde på livet, enten fordi vi selv har oplevet det direkte eller som kollega. Det er vigtigt at turde snakke om de mentale helbredsproblemer på arbejdspladsen. Både for at forebygge, men også for at gøre det lettere at være på arbejdspladsen for dem, der allerede har et mentalt helbredsproblem.

Gennem partnerskabets hjemmeside er det let for medarbejdere, kolleger og ledere at finde viden og de rette værktøjer til at styrke den mentale sundhed på arbejdspladsen. F.eks. er der beskrevet 5 råd til kollegaen:

  • Bidrag til et godt fællesskab
  • Hold øje med dine kollegaer
  • Spørg ind til dine kollegaer
  • Støt op om dine kollegaer
  • Hjælp med at finde vej til løsninger

I anledningen af Danmarks Mentale Sundhedsdag anbefaler Ergoterapeutforeningen, at du læser nærmere om de 5 råd, så du kan blive den gode kollega, der gør en forskel i forhold til at fremme mental sundhed på din arbejdsplads.

Læs mere her