Hjem > Aktuelt > Nyheder > Danmark twister for demens

Danmark twister for demens

14. maj 2018
Som ambassadør for Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark vil Silas Holst sætte fokus på, hvordan dans kan nedbryde barrierer og skabe nye fortællinger om demens. ”Giv demens et twist” hedder kampagnen, og søndag den 27. maj bydes hele Danmark op til dans.

I Folkebevægelsen for et Demensvenligt Danmark er 13 organisationer gået sammen for at skabe et mere inkluderende, åbent og trygt Danmark for mennesker med demens og deres familier. Første skridt på vejen bliver at nuancere forestillingerne om demens, men også at skabe konkrete aktiviteter, som alle kan mødes om, lyder budskabet fra Folkebevægelsen:

Dans har altid spillet en stor rolle i Silas Holsts liv, og derfor har han valgt at blive ambassadør for Folkebevægelsen:

- Jeg vil gerne medvirke til, at vi alle får øjnene op for, hvad dans kan gøre ved os. Når vi danser, udskiller kroppen endorfiner, som udløser glæde. Det er godt for alle, men har især en positiv effekt på mennesker med demens. Samtidig vækker dansen minder og knytter os sammen på tværs af generationer, hvilket er noget af det, jeg oplever, når jeg i mit arbejde kommer ud og danser på plejehjem, fortæller Silas Holst.

Demens er også noget, der fylder privat i Silas Holsts liv. Tre måneder efter, at han engagerede sig i Folkebevægelsen, fik hans far nemlig stillet diagnosen demenssygdom.

- Det er en stor og voldsom forandring, når demens rammer ens familie. Rollerne bliver pludselig byttet om, og ens forhold ændrer sig. Men der er også gode ting, og på mange måder har min fars sygdom ført mig tættere sammen med ham og mine søskende. Derfor giver det også mere mening end nogensinde, at jeg er gået ind i denne sag med at twiste billedet af demens i samfundet, fortæller Silas Holst, der i øvrigt har planer om at teste dansen af på sin far.

Silas Holst twister den 27. maj kl. 11.00-13.00 i Lyngby Storcenter 

Også i Aalborg twistes den 27. maj. Her kan man twiste med Frederik Nonnemann og Julia Sofia hos Nordkraft i Aalborg kl. 11.00-13.00, når Danmark samles til historiens største twist. Det bliver en mindeværdi dag – ikke mindst for dem med demens tæt inde på livet.

FAKTA

Giv demens twist er en folkeoplysningskampagne, der har til formål at informere om og nuancere opfattelsen af, hvad demens er. Kampagnen skal nedbryde barrierer og skabe aktiviteter, der kan gøre Danmark mere demensvenligt.

Danmark twister: Søndag den 27. maj 2018 inviterer Folkebevægelsen hele Danmark til twist. Det sker ved to store dansearrangementer i hhv. Aalborg og Vallensbæk samt ved en række mindre lokale events. Læs mere på demensvenligtdanmark.dk og tilmeld dig her: facebook.com/demensvenligtdanmark

Organisationerne bag: Etf, Faglige Seniorer, FOA, Ældre Sagen, Danske Fysioterapeuter, Alzheimerforeningen, DSR, Pensam, BL, Demenskoordinatorer i Danmark, Pårørende i Danmark og Danske professionshøjskoler.