Hjem > Aktuelt > Nyheder > To cases om kvalitet i hjælpemiddelformidling

To cases om kvalitet i hjælpemiddelformidling

8. januar 2019
​Sammen med formand for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen mødtes Ergoterapeutforeningens formand, Tina Nør Langager den 7. januar med KL's Socialudvalgsformand Joy Mogensen til en snak om hjælpemiddelområdet. I forbindelse med mødet havde Ergoterapeutforeningen og Dansk Handicapforbund udarbejdet to illustrative cases om kvalitet i hjælpemiddelformidling. 
Illustration: Niels Poulsen

På trods af forskelligheder, har de tre organisationer mange fælles dagsordner på området - blandt andet, at individuelle faglige vurderinger er afgørende i god hjælpemiddelformidling, at kommunerne bør arbejde med fleksible løsninger på tværs af kommunale kasser og at kvalitet og forskning på hjælpemiddelormådet bør prioriteres højt.

I forbindelse med mødet havde Ergoterapeutforeningen og Dansk Handicapforbund udarbejdet to illustrative cases om kvalitet i hjælpemiddelformidling. 

Første case et et eksempel på, hvordan ordentlig ergoterapifaglig udredning og implementering kan sikre det rigtigt hjælpemiddel, give borgeren bedre livskvalitet og samtidig give store økonomiske besparelser

Anden case handler om, hvordan et lidt mere avanceret hjælpemiddel kan sikre en høj grad af selvhjulpenhed samt bedre fysik og livskvalitet. Casen belyser, at man - også i de tilfælde, hvor effekten er svær at dokumentere, kan tale om en god meningsbaseret løsning.