Hjem > Aktuelt > Nyheder > Bliv leverandør af frit valg af genoptræning

Bliv leverandør af frit valg af genoptræning

7. februar 2019
FritValgService, der er et datterselskab under Statens og Kommunernes Indkøbsservice, har for kort tid siden åbnet op for, at ergoterapeuter kan søge om at blive leverandører til frit valg af genoptræning.

Det er et resultat af Folketingets beslutning i sommer om, at borgerne har ret til frit valg af leverandør af genoptræning, hvis kommunen ikke kan tilbyde opstart af genoptræning senest syv dage efter udskrivelse fra hospitalet med en genoptræningsplan.

Det er både privatpraktiserende behandlere og klinikker, der kan blive godkendt som leverandører. Det er også muligt at blive godkendt som mobil/udkørende leverandør.

Hvilke områder er omfattet af det frie valg?

Der kan indtil videre udelukkende tilbydes genoptræningsopgaver på basalt niveau, og det kan ske indenfor følgende 15 områder:

Endokrinologi, geriatri, hjerte-lunge, over/under f.eks. hånd, hånd, nakke/ryg, amputation, neurologi, onkologi, gynækologi/obstetrik/urologi, almen svækkelse, pædiatri neurologi, pædiatri ortopædkirurgi, pædiatri andet, psykiatri og palliation.

Hvert fagområde kan være af medicinsk eller kirurgisk art. Det betyder, at der i alt er 30 typer genoptræning, som private behandlere på nuværende tidspunkt kan søge om at blive leverandør af.

Hvis du overvejer at blive leverandør, kan du læse mere på mingenoptræning.dk.

Informationsmøde om frit valg og privatisering
Hvis du vil vide mere om frit valg på genoptræningsområdet og den øgede privatisering, så afholder Etf og bestyrelsen i Klub for PrivatPraktiserende Ergoterapeuter et fælles informationsmøde d. 16. marts fra kl. 14.00 til 16.00 i Huset, Hindsgavl Alle 2 i Middelfart.

Det er åbent for alle medlemmer, og det er gratis at deltage. Hvis du ønsker at deltage i informationsmødet, skal du tilmelde dig inden den 8. marts.

Du tilmelder dig her