Hjem > Aktuelt > Nyheder > Bliv dus med din pension

Bliv dus med din pension

19. september 2015
Det er nu, at du kan stille op som delegeret og få indflydelse på din og kollegernes pension i PKA – Pensionskassen for Sundhedsfaglige.

Som delegeret er du central i pensionskassen og med til at påvirke, hvordan de fælles pensionskroner investeres, og hvordan pensionen sikrer dig og kollegerne et trygt liv – ung som gammel. PKA tilbyder dig kurser, hvor du får mere viden om pensionsordningen og indblik i samfundsmæssige perspektiver ved pension og investeringer.

Som delegeret bruger du din viden om din og kollegernes hverdag, så det får sammenhæng med pensionskassen. Du bliver bindeled mellem pensionskassen og dine kolleger – og du tager beslutninger på vegne af dine kolleger.

Sådan stiller du op

Hvis du vil stille op, skal du gå ind på pka-valg.dk og melde dig som kandidat. Fristen for at stille op er den 10. oktober 2015, kl. 16. Hvis der bliver kampvalg i din kreds, udfylder du og de øvrige kandidater en præsentation, så medlemmerne kan læse om jer på pka-valg.dk, inden de skal stemme. Her kan du også læse mere om valget og se film, hvor nuværende delegerede fortæller om, hvordan det er at være delegeret.

Michelle fik indflydelse

- Det, der fik mig til at stille op som delegeret, var en stigende interesse for min egen pension og for pension i det hele taget. Det er jo vores penge og den økonomiske sikkerhed, når vi en gang forlader arbejdsmarkedet. Mine forventninger til at være delegeret var at få et tættere forhold til min pensionskasse og et større indblik i, hvordan den fungerer. Jeg prøver at engagere mine yngre kolleger, fordi de har også en interesse i at forstå deres pension. For når de når til 60 års-alderen, så er det næsten for sent at kunne påvirke pensionen, siger Michelle Frederic, delegeret, ergoterapeut, Region Hovedstadens Psykiatri.

Stil op her pka-valg.dk