Hjem > Aktuelt > Nyheder > Barselsregler: Godt nyt på vej til selvstændige

Barselsregler: Godt nyt på vej til selvstændige

9. september 2020
Regeringen og partierne bag finansloven for 2020 (S, RV, SF, EL og ALT) er enige om barselsudligningsordning for selvstændige. Lov om ændring af barselsudligningsloven er nu sendt i høring.
Foto: Colourbox

Bliver lovforslaget vedtaget bliver selvstændige omfattet af Barsel.dk på samme vilkår som de private arbejdsgivere. Det betyder, at selvstændige udover barselsdagpenge fremover kan få mulighed for kompensation fra ordningen, når de går på barsel og dermed få større økonomisk sikkerhed til f.eks. at dække faste udgifter i virksomheden imens de er på orlov. Beløbet bliver beregnet ud fra, hvor meget den enkelte selvstændige tjener.

Barsel.dk er en fælles udligningsordning, som alle private arbejdsgivere indbetaler til, hvis ikke de er med i en overenskomstfastsat udligningsordning. Arbejdsgiverne kan få refusion til at dække lønudgifterne til medarbejdere på barsel. Forslaget lægger op til, at selvstændige skal indbetale til ordningen fra oktober 2021, men få kompensation allerede fra april 2021, hvis de går på barsel - med tilbagevirkende kraft til januar 2021.

Lovorslaget er sendt i høring, og regeringen forventer at fremsætte det i november med henblik på ikrafttrædelse til januar.

  • Læs høringsforslaget på Høringsportalen her