Hjem > Aktuelt > Nyheder > Bachelorprisen: Er jeg syg eller rask?

Bachelorprisen: Er jeg syg eller rask?

20. november 2016
Bachelorprisen 2016 går til projektet ’Er jeg syg eller rask?", der er en kvalitativ undersøgelse af senfølgers betydning for unge børnekræftoverleveres hverdagsliv.
bachelorpris efterår 2016
Kathrine Lykke Jensen, Martine Bach Jensen, Tenna Lygum Sørensen og Ida Busk Bruun har modtaget Etf's bachelorpris efteråret 2016.

Af Lasse Ægidius Qvist

Tenna Lygum Sørensen, Kathrine Lykke Jensen, Martine Bach Jensen og Ida Busk Bruun fra ergoterapeutuddannelsen på VIA i Aarhus løber afsted med dette års bachelorpris og den medfølgende præmie på 15.000 kr. for deres projekt ’Er jeg syg eller rask?

- Vi er selvfølgelig helt utroligt glade og meget stolte over, at det er vores projekt, der bliver valgt. Det er en fed følelse at arbejde på noget, der så bliver anerkendt af omverdenen, siger Martine Bach Jensen.  

Projektet undersøger, hvordan senfølger kan få betydning for unge børnekræftoverlevere i alderen 13-17 år. Valget faldt på det emne, fordi de studerende opdagede et videnshul, da de researchede emner.

- Vi havde forskellige emner i spil, men da vi researchede på det her emne, kunne vi ikke rigtigt finde noget stof. Vi syntes, det var helt vildt spændende, at området var så ukendt i forhold til ergoterapien, fortsætter hun.

Høj grad af aktualitet

Prisen bliver givet til projektet på grund af den høje grad af aktualitet, der ligger i emnet. Men også fordi de studerende har vist rettidig omhu, været grundige og metodisk meget stærke.

- Der har i lang tid været fokus på overlevelsen, når det kommer til kræftbehandling. På det seneste har der været en senfølge dagsorden, og det her projekt viser jo bare med alt tydelighed, at der stadig er lang vej endnu, især når det kommer til denne målgruppe, siger næstformand Lotte Lagoni om begrundelsen for valget.

Om bachelorprisen

Bachelorprisen blev givet første gang i 2007 og uddeles 2 gange årligt. Alle ergoterapeutuddannelserne i landet har mulighed for at indstille et projekt hver. Formanden udvælger vinderen i samarbejde med konsulenter, på baggrund af en samlet vurdering af de indstillede projekter.