Hjem > Aktuelt > Nyheder > Ældreguide: Tag hverdagen tilbage

Ældreguide: Tag hverdagen tilbage

8. april 2020
Mange ældre sidder lige nu alene i deres boliger og har ikke - eller er aktuelt afskåret fra - et aktiv liv med fritidsinteresser eller pårørende, der kan komme på besøg til en snak og en kop kaffe. Det vækker bekymring hos Ergoterapeutforeningen, som har udviklet en guide til ergoterapeuter og andre personer, som er i kontakt med ældre mennesker i denne coronatid.
Foto: Colourbox

Alle har behov for en meningsfuld hverdag og det bedst mulige liv uanset livssituation.

Ergoterapeutforeningen har stor opmærksomhed på, at mange ældre lige nu er stort set afskåret fra fysisk kontakt til omverdenen. Heraf er der en stor gruppe, som ikke har internet-adgang og kan bruge de mange gode tips fra nettet og sociale medier til at skabe indhold i en ny hverdag midt i en coronatid.

Forventningen er, at denne gruppe ældre vil opleve at være isoleret i lang tid fremover, idet Coronavirus er iblandt os i lang tid endnu. Vi er derfor særlig bekymrede for de ældre, der sidder alene i deres boliger og som ikke har - eller aktuelt er afskåret fra - et aktivt liv med fritidsinteresser eller pårørende, der kan komme på besøg til en snak og en kop kaffe.

Den bekymring forstærkes af, at indsatser fra kommunen til denne målgruppe kan være begrænset i øjeblikket for at nedsætte smitterisikoen mellem borgeren og medarbejderne. Så hvad nu?

Betydningen af aktiviteter for at opretholde en meningsfuld hverdag kan og skal ikke undervurderes heller ikke, når der er coronavirus iblandt os. Ergoterapeutforeningen vil opfordre til, at ergoterapeuter finder alternative veje til at facilitere og understøtte, at graden af den oplevede isolation bliver mindst muligt for borgeren.

Ergoterapeutforeningen har derfor lavet en guide med aktiviteter, som kan sættes i værk i hjemmet - nogle af dem med lidt hjælp. Guiden henvender sig til ældre borgere, pårørende og andre personer, der er i kontakt med ældre mennesker i denne coronatid. Formålet med guidens aktiviteter er, at ældre borgere kan bevare deres fysiske, psykiske og sociale sundhed, funktionsevne og livskvalitet bedst muligt i en svær tid. Som ergoterapeut kan du printe guiden og dele med borgere, pårørende andre faggrupper.

  • Du finder guiden her