Hjem > Aktuelt > Nyheder > ADL-puljen er uddelt

ADL-puljen er uddelt

11. januar 2018
ADL-puljen tilfalder to projekter, der bl.a. skal udvikle et tilgængeligt generisk og evidensbaseret ADL- redskab ud til praksis og desuden er rettet mod så mange ergoterapeuters arbejdsområde som muligt.

Der indkom i alt syv ansøgninger til ADL-puljen.

Seks af ansøgningerne var projekter var indenfor ADL- interventioner og en ansøgning var indenfor ADL-redskab. Bevillingsudvalget stod for første gennemgang af ansøgningerne og prækvalificerede to af ansøgningerne til Etf’s Hovedbestyrelse. Midlerne blev uddelt på Etf's hovedbestyrelsesmøde den. 6.-7. december 2017.

Ansøgningerne er blevet vurderet ud fra følgende kriterier:

  • Evidensbasering af ADL-redskab og metode til anvendelse i forhold til såvel borgere som patienter
  • ADL som mål og middel
  • Tilgængelighed i forhold til at forbedre grundlaget og kvaliteten i ADL
  • ADL som kernefaglig intervention i forhold til at styrke ergoterapeuters position og synlighed på ADL-området

ADL-puljemidlerne er gået til disse to projekter:

  • 530.000,00 kr. til ”Kvalificering af det ergoterapeutiske ADL interview” (ADL-I) v/ Eva Ejlersen Wæhrens
  • 470.000,00 kr. til ”En bedre hverdag – et ergoterapeutisk interventionsprogram – fase 2 ADL-Projekt” v/ Eva Ejlersen Wæhrens

HB besluttede, at begge de prækvalificerede projekter skulle tildeles midler fra ADL-puljen. Etf’s næstformand Lotte Lagoni siger: - Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan se frem til at få et tilgængeligt generisk og evidensbaseret ADL- redskab ud til praksis, det er der stor efterspørgsel på.

Lotte Lagoni fortsætter: - I Hovedbestyrelsen valgte vi desuden at tildele midler til et ADL-projekt indenfor interventionsområdet. At det netop blev dette projekt skyldes, at projektets design er et RCT-studie (randomiseret studie), som står højt i evidenshierakiet.

- Det er et stort beløb, som Etf nu afsætter til ADL-området, og det gør vi selvfølgelig ud fra, at ergoterapeuters kerneområde skal styrkes og stillinger fortsat udvikles og sikres. Desuden har det vejet tungt, at de projekter som blev tildelt midler, er rettet mod så mange ergoterapeuters arbejdsområde som muligt, slutter Lotte Lagoni.  

Etf's Hovedbestyrelse har besluttet anvende en mio. kr. af de overskydende midler fra Etf’s Praksispulje på forskningsprojekt(er) i ADL. Kriterierne herfor blev behandlet på Hovedbestyrelsesmøde i januar 2017 og blev herefter offentliggjort på Etf’s medieplatforme. Ansøgningsfristen var sat til den 15. september 2017 samtidig med den generelle ansøgningsfrist til Etf’s puljer og fonde. 

Se kriterierne for ADL-puljen her (PDF)