Hjem > Aktuelt > Nyheder > Årets Borgerinddragende Initiativ 2020

Årets Borgerinddragende Initiativ 2020

2. december 2019
Et initiativ fra Danske Regioner med fokus på inddragelse af borgere med en psykisk sygdom og deres pårørende. Kender du til et initiativ, der er oplagt som priskandidat?

Alle, der kender til et initiativ med fokus på inddragelse af borgere med en psykisk sygdom og deres pårørende, har nu mulighed for at indstille det til Årets Borgerinddragende Initiativ 2020. Det fremgår af Danske Regioners hjemmeside.

Det er fjerde år i streg, at Danske Regioner uddeler prisen til et initiativ i sundhedsvæsenet, der hver dag gør en forskel i at inddrage patienter og pårørende. I år skal prisen gå til et initiativ i psykiatrien, der i særlig høj grad haft fokus på at sikre en bedre indsats for borgere med psykisk sygdom eller deres pårørende. 

- At Årets Borgerinddragende Initiativ i år skal gå til et initiativ i psykiatrien er helt på linje med, at vi i regionerne har fokus på at forbedre vilkårene for borgerne i psykiatrien. Jeg vil opfordre alle til at indstille et initiativ, der har gjort en forskel for dem, siger formanden for Danske Regioner, Stephanie Lose, der i april kunne overrække sidste års pris til initiativet Den Involverende Stuegang. 

Med ergoterapeuters fokus på at samarbejde med borgere og pårørende, så hverdagen er mulig, og den enkelte kan deltage i meningsfulde aktiviteter, er der bestemt mulighed for at der findes ergoterapeutiske initivativer, der kan komme i betragtning til prisen. 

Du kan indstille et initiativ indtil den 8. januar 2020 kl. 12.00.

Prisoverrækkelsen finder sted på Danske Regioners generalforsamling den 2. april 2020.
Her vil vinderen modtage 10.000 kr. Det er penge, der skal gå til at forbedre de fysiske rammer for patienter på afdelingen.

Der vil desuden blive udarbejdet en film om vinderinitiativet. Filmen vil blive vist på Danske Regioners generalforsamling og dermed for 300 mennesker med interesse for bl.a. sundhedsvæsenet. Filmen vil blive lagt på Danske Regioners hjemmeside, ligesom vinderinitiativet frit kan bruge den.