Næstformandsposten i ETF er på valg til marts, og nuværende næstformand Margrethe Boel, der har beklædt posten i fire år, meddeler at hun genopstiller.

- Jeg oplever, at vi som faggruppe har momentum som aldrig før! Der er generelt en erkendelse af at det gode liv er det levede liv – og her kommer vi på banen! Der er stadig stort behov for at udbrede kendskabet til, og skubbe på udviklingen af vores fantastiske fag, og det arbejde brænder jeg for at fortsætte, siger Margrethe Boel og fortsætter:
 
- Der foregår rigtig meget på ergoterapeuternes arbejdsområder lige nu. På arbejdspladserne, hvor medarbejdere, ledere og tillidsrepræsentanter hver dag yder en kæmpe indsats, er der omstruktureringer, der kræver rettidig omhu. Vi skal gå uden om faldgruberne og gribe mulighederne. Det kræver nærvær og politisk årvågenhed, både nationalt, regionalt og lokalt.
 
Med de strukturændringer og omorganiseringer af arbejdet der i disse år foregår i social- og sundhedsvæsenet, ser den siddende næstformand en nødvendighed i at påvirke det politiske Danmark til gavn for ergoterapeuters arbejdsliv og -vilkår. 
 
- Vores faglighed er flere steder under pres. Manglen på andre faggrupper og besparelser gør, at nogle ergoterapeuter bliver bedt om at udføre arbejdsopgaver, de ikke kan se sig i. Samtidig er der en erkendelse af, at vi har brug for at øge de forebyggende og rehabiliterende indsatser – altså ergoterapeutiske kerneopgaver. Jeg vil fortsat arbejde for, at vi understøtter vores tillidsvalgte og vores medlemmer i at kunne argumentere på arbejdspladsen for, hvorfor vi skal bedrive ergoterapi – og ikke være substitutter for en anden faggruppe, siger hun.
 
Den siddende næstformand har også de unge som mærkesag.
 
- Vi har alle et ansvar for at rekruttere unge til faget, og fortælle hvad en ergoterapeut arbejder med. Sammen med uddannelsesstederne arbejder jeg for at synliggøre ergoterapeutstudiet og profilere vores fag, så det er appellerende for vores unge. Og jeg prioriterer at møde vores ergoterapeutstuderende for at få talt om, hvad der fylder, og hvorfor det er vigtigt at være medlem af ETF. De unge skal inviteres ind i vores faglige fællesskab, uddyber Margrethe Boel.
 
Ergoterapi til børn og unge i mistrivsel, i erhvervsrettet rehabilitering og ved øget brug af teknologiske løsninger, er andre emner som optager næstformanden.
 
- Jeg går til valg på aktuelle og fagligt relevante mærkesager, hvor jeg kan se at øget brug af ergoterapi er til gavn for borgere og patienter – og velfærdssamfundet i Danmark.
 
Margrethe Boel vil gerne opfordre medlemmerne til at tage fat i hende og fortælle, hvad de er optagede af. 
 
- Man bliver valgt af medlemmerne til at varetage deres interesser. Det er et ansvar, jeg altid har været ydmyg over for. Og jeg ved, at det er i samarbejdet, vi spiller faget stærkest og hinanden bedre, afslutter Margrethe Boel.
Jeg går til valg på aktuelle og fagligt relevante mærkesager, hvor jeg kan se at øget brug af ergoterapi er til gavn for borgere og patienter – og velfærdssamfundet i Danmark.

VALG 2024: Politiske valg i ETF