ETF’s hovedorganisation Akademikerne (AC) har meddelt Forhandlingsfællesskabet, at man denne gang selv ønsker at forhandle overenskomstfornyelsen i 2024.

OK21 var en forhandling i skyggen af corona, og i perioden mellem OK21 og i dag har inflationen ramt alle hårdt. Der er i Forhandlingsfællesskabet forskellige ønsker til, hvordan dette håndteres bedst, og nogle organisationer ønsker at bruge lønmidler til andet end lønstigninger til alle.

Derfor kan det ikke lykkes denne gang at formulere et fælles lønkrav. Det betyder, at vi går til forhandlingerne med det forslag, der passer bedst til de udfordringer, som er vigtigst for vores medlemmer, og at AC selv forhandler lønkrav.

Det er en samlet hovedorganisation, der nu ønsker at forhandle selv – denne ene gang – fordi vi har forskellige interesser i forhold til et samlet lønkrav. Vi står på mål for vores medlemmers interesser – og en markant skævdeling er ikke i medlemmernes interesse. Det er håbet, at vi allerede næste gang igen kan finde fælles fodslag.