Region Syd - The Dark Side of Occupation - professionsfaglig udvikling og refleksion

Du får introduktion til begrebet "The dark side of occupation", der refererer til aktiviteter, der "befinder sig i mørket", fordi vi ikke har tradition for at tale om dem eller de forskningsmæssigt er underbelyste. Der bliver lagt op til drøftelser og refleksioner i forhold til ergoterapeutisk indsats og egen praksis.
Onsdag 11. januar 2023
16.30
Forum Kolding Bramdrupdam
Bramdrup Skovvej 110
6000 Kolding

 

Begrebet “The dark side of occupation” refererer til aktiviteter, der “befinder sig i mørket”, fordi de forskningsmæssigt er underbelyste eller fordi vi ikke har haft tradition for at tale om dem inden for aktivitetsvidenskab og ergoterapeutisk praksis.

Oplægget omfatter introduktion til begrebet ”The dark side of occupation” herunder udvikling af begrebet, definition samt begrebets betydning inden for aktivitetsvidenskab. Derudover præsenteres eksempler på studier omhandlende begrebet, og begrebets potentielle dikotomi diskuteres. Der vil blive lagt op til drøftelser og refleksioner i forhold til ergoterapeutisk indsats og egen praksis.

Oplægget adresserer den grundlæggende antagelse om, at der er en sammenhæng mellem meningsfulde aktiviteter og sundhed, livskvalitet og trivsel, som er fundamental og historisk indlejret i den ergoterapeutiske og aktivitetsvidenskabelige litteratur. De seneste år har der været større fokus på at inkludere alle slags aktiviteter i studiet af, hvilke aktiviteter der kan være meningsfulde for mennesker. Begrebet “The dark side of occupation”, som er blevet formuleret og fortsat udvikles af Dr. Rebecca Twinley, er dermed blevet en del af den aktivitetsvidenskabelige og i nogen grad også den ergoterapifaglige terminologi.

Bemærk at der holdes et tilsvarende arrangement i Odense 5. oktober 2022, du kan tilmelde dig her (Åbner i nyt vindue).

Der er kaffe og te fra kl. 16.30, så du kan lande efter arbejdsdagen.

Selve arrangementet er fra kl. 17.00 - 19.30.

Oplægsholder

Line Skaarup, Ergoterapeut, cand.san. i ergoterapi og lektor ved Ergoterapeutuddannelsen, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Sted

Forum Kolding Bramdrupdam
Bramdrup Skovvej 110
6000 Kolding

Dato og tid

Onsdag 11. januar 2023 kl. 16.30 - 19.30.

Når du er tilmeldt arrangementet, får du en bekræftelse på, at din tilmelding er registreret. Er arrangementet overtegnet, får du besked om, at du er på venteliste.
Efter tilmeldingsfristens udløb får du en mail med yderligere oplysninger.
Du kan altid tjekke, hvad du er tilmeldt på 'mit etf’

Målgruppe

Alle medlemmer i Etf Region Syd.

Deltagerantal

40.

Pris

Gratis.

Forplejning

Der er kaffe, te og en ostemad fra kl. 16.30, så du kan lande efter arbejdsdagen.
Kl. ca. 18.00 er der håndmadder på rugbrød og frugt.
Har du særlige behov vedr. forplejning, f.eks. vegetarmad, skal du sende en mail inden tilmeldingsfristens udløb til Anna-Marie Laustsen, aml@etf.dk

Tilmeldingsfrist

Tirsdag 3. januar 2023.

Kontaktpersoner

Har du spørgsmål til arrangementet kontakt Anna-Marie Laustsen, aml@etf.dk
Har du spørgsmål til din tilmelding kontakt Anette Meulengracht-Jensen, amj@etf.dk

Du kan læse mere her, om hvordan vi i Ergoterapeutforeningen behandler dine personlige oplysninger.