Region Syd - Fyraftensmøde -Forskning i "Kvalificering af det ergoterapeutiske ADL-interview"

Kom og hør om ergoterapeut Eva Wæhrens fortælle om forskning i "Kvalificering af det ergoterapeutiske ADL-interview" (ADL-I) og om hvordan, du kan bruge denne nye viden i din praksis. Forskningsprojektet er super praksis rettet.
Tirsdag 1. september 2020
16.30
Mødecenter Fabrikken, Bygning 4, Mødelokale: Neptun
Lumbyvej 17F
5000 Odense C

 

Eva Wæhrens har fået midler fra Etf til forskning i ADL.

Kom og hør mere om det første forsknings projekt ”Kvalificering af det ergoterapeutiske ADL interview” (ADL-I). En forskning, der vil styrke klassisk ergoterapi.

Eva har i næsten 15 år arbejdet med at udvikle og forskningsunderbygge et redskab til interview af borgere med nedsat ADL evne. Fokus i redskabet er på at indsamle data om borgerens egen oplevelse af kvaliteten i udførelse af PADL og IADL i relation til anstrengelse/udtrætning, øget tidsforbrug, risiko og behov for hjælp.

Med redskabet kan man både få overblik over hvilke ADL opgaver personen har problemer med, hvilke former for nedsat kvalitet i udførelsen, der er tale om, og et samlet mål for ADL evnen, som kan anvendes til dokumentation.

I 2018 modtog Eva midler til at udvikle en klinisk version, ADL-I Clinic. Denne version bygger på et datamateriale på mere end 2000 personer med nedsat ADL evne som følge af kronisk/ progredierende sygdom.

Den nye version af ADL-I bliver gjort tilgængelig for ergoterapeuter, og ergoterapeutstuderende, på en ny on-line platform. Her kan man finde materiale til selvuddannelse i form af manualer og video-eksempler. For at kunne få adgang til at generere samlede mål for ADL evne til brug i praksis, er det nødvendigt at brugeren certificeres. Det sker også on-line i en kort, 20 spørgsmål, test, som blot skal sikre, at man har forstået hvordan man skal gennemføre interviewet. Dermed sikres at de resultater som fremkommer er valide og reliable.

Aftenen vil derfor handle om, hvordan Eva først har arbejdet med udviklingen af ADL-I (kort) og hvordan hun har arbejdet videre med at udvikle en klinisk version (lidt længere).

Endelig vil der blive en introduktion til, hvordan ADL-I platformen, inklusive on-line gratis uddannelse og certificering i brugen af ADL-I, fungerer.

Læs mere om projektet her

 

Vi holder 2 identiske arrangementer, henholdsvis 1. september og 25. november i Odense og Kolding.

 

Oplægsholder

Eva Wæhren

 

Sted

Mødecenter Fabrikken, Mødelokale: Neptun
Lumbyvej 17 F, bygning 4,
5000 Odense C

 

Dato og tid

Tirsdag den 1. september 2020 kl. 16.30 - 20.00.
Selve arrangementet dog kl. 17.00 - 20.00.

Når du er tilmeldt arrangementet, får du en bekræftelse på, at din tilmelding er registreret. Er arrangementet overtegnet, får du besked om, at du er på venteliste.

Efter tilmeldingsfristens udløb får du en mail med yderligere oplysninger.

Du kan altid tjekke, hvad du er tilmeldt på mit.etf.dk

 

Målgruppe

Alle medlemmer.

 

Pris

Arrangementet er gratis.

 

Tilmeldingsfrist

Mandag den 24. august 2020 kl. 23.59.

 

Forplejning

Der er kaffe og te fra 16.30.

Senere får du håndmadder (på rugbrød).

Har du særlige behov vedr. forplejning, f.eks. vegetarmad, skal du sende en mail inden tilmeldingsfristens udløb til Anna-Marie Laustsen, aml@etf.dk.

 

Kontaktpersoner

Hvis du har spørgsmål til din tilmelding, bedes du kontakte kursussekretær Anette Meulengracht-Jensen, amj@etf.dk

Har du spørgsmål til selv arrangementet, skal du kontakte regionsformand Anna-Marie Laustsen, aml@etf.dk

 

Dine data

Du kan læse mere her, om hvordan vi i Ergoterapeutforeningen behandler dine personlige oplysninger.