Region Øst - Beskæftigelsesområdets mangfoldighed

Ergoterapeutforeningen mener, at ergoterapi kan forbedre indsatserne for mennesker med funktionsnedsættelser og begrænsninger i deres erhvervsevne. Vi vil derfor øge kendskabet til ergoterapeuters rolle i arbejdsrehabiliteringen. Fem ergoterapeuter fortæller om deres praksis fra forskellige jobs.
Mandag 9. april 2018
16.00
Metropol - Auditorie B011
Sigurdsgade 26
2200 København N

 

Indhold

Der er aktuelt fokus på en revision af lovgivningen om flexjob og førtidspension. Ergoterapeutforeningen mener, at ergoterapi kan forbedre indsatserne for mennesker med funktionsnedsættelser og begrænsninger i deres erhvervsevne. Vi vil derfor øge kendskabet til ergoterapeuters rolle i arbejdsrehabiliteringen.

 

Kom og hør om

Brancheværkstedet Unika og borgere langt fra arbejdsmarkedethvordan kan ergoterapeutiske kompetencer bidrage til at afklare og udvikle borgeres ressourcer og kompetencer relateret til uddannelse og/eller arbejde?

Ergoterapeut Mia Dahl Jensen fortæller om sin rolle som instruktør i et kursuscenter, der fungerer som brancheværksted og er en del af Frederiksberg kommunes beskæftigelsestilbud, F86 samt præsentere et case eksempel.

Ergoterapi i et Jobcenter – de gode borgerforløb.

Fastholdelseskonsulent/ergoterapeut i Furesø kommune Katrine Dybdal Poulsen fortæller om sin rolle som ergoterapeut ud fra forskellige historier/cases fra sin hverdag.

Virksomhedsrettet indsats.

Tina Grevsen fortæller om sit arbejde som ergoterapeut/fastholdelseskonsulent ved Center for Arbejdsfastholdelse, Jobcenter København, hvor den virksomhedsrettede indsats er omdrejningspunktet.

Ergoterapeutiske testredskaber og samarbejdsflader

Ergoterapeut og formand for FNE Ergoterapi i Arbejdsrehabilitering, Sif Meyhoff Nissen, fortæller om ergoterapeuternes arbejdsområde, testredskaber og samarbejdsflader i Næstved kommune. Samt præsentere et case eksempel

Samarbejdet med Jobcentret om kurser til sygdomsramte

Udviklingsergoterapeut i Træningssektionen i Hillerød kommune Sonja Vinkler fortæller om kurser for borgere med stress og psykisk sårbarhed, hvor de arbejder med egne kompetencer til at mestre hverdagslivet i gruppeforløb.

 

Program

Se hele programmet her (åbner i nyt vindue)

 

Målgruppe

Ergoterapeutstuderende og medlemmer af Ergoterapeutforeningen, der er nysgerrige på området og ønsker mere viden. Vi opfordrer især ergoterapeuter fra kommunernes genoptræningsområde til at deltage.

Medlemmer af Etf. samt ergoterapeutstuderende uanset om de er medlemmer eller ej.

 

Pris

Gratis. 

Ved udeblivelse uden afbud senest 3 dage før, kan der blive opkrævet et gebyr på 100 kr. for at undgå både madspild og unødvendige udgifter.

 

Tilmelding

Først-til-mølle-princippet.

Ergoterapeutforeningen Region Øst vil byde på et gratis aftensmåltid. Gør derfor opmærksom på eventuelle diæter ved tilmelding.

Hvis du ikke er medlem af Etf., skal du skrive mail til Karina Jeppesen, kj@etf.dk med oplysning om:

  • Temadagens navn og dato
  • Dit navn og adresse
  • Dit modul/semester på uddannelsen
  • E-mail, som oplyses på deltagerlisten.

Tilmeldingsfristen udløber den 3. april 2018 kl. 12:00.

 

Max. antal

100 deltagere.

 

Kontakt

Spørgsmål vedrørende temadagen rettes til Åse Munk Mortensen, aamm@etf.dk.
Spørgsmål vedrørende din tilmelding skal ske til Karina Jeppesen, kj@etf.dk