EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering - Autisme i psykiatrien - et værdigt møde

Temaet er mødet med autismespektrumforstyrrelse, i psykiatrien. Fordommene kan være mange, og dem vil vi være med til at nedbryde. Nogle mener måske at personer med autisme, slet ikke hører til i psykiatrien. "De profiterer ikke af den vanlige behandling?. Eller, ?vi har ikke ressourcer til at tage særlige hensyn". Måske bliver man som behandler helt opgivende når man oplever at der skal noget andet til, end det man plejer at gøre. Men der er risiko for komorbiditet som, angst, depression, spiseforstyrre, OCD m.fl. Diagnoser der behandles i hospitalspsykiatrien. Vi møder det også i socialpsykiatrien hvor mange (specielt mindre kommuner) lader områder overlappe, som tidligere var skilt ad, f.eks. psykiske funktionsnedsættelser, misbrug og mildere udviklingsforstyrrelser. Derfor ser i behov for øget kendskab til hvordan man forholder sig til autismespektrumforstyrrelse i psykiatrien, både i kommunerne og regionerne.
Mandag 3. oktober 2022
09.00
Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
5260 Odense S

Vi har inviteret følgende fire oplægsholdere til at hjælpe os til at blive klogere på området:

Finn Blickfeldt Juliussen, ergo- og psykoterapeut. Fagspecialist og praksisdebattør. Finn har udgivet bogen: Recovery-orienteret rehabilitering. Re-orientering for mental sundhed. En bog som også omfatter mennesker diagnosticeret med autisme-spektrum forstyrrelse.

Henriette Nowack er selvstændig konsulent og ergoterapeut hos ”Mennesker Som Os”, og er VISO-specialist hos ”Neuropsykologisk Praksis” i Aarhus. Henriette fortæller om den ergoterapeutiske tilgang og praksis ift. interventioner med personer på autismespektret. Hun tager en gæst med, som hun har haft i forløb, og som fortæller om inde fra perspektivet på livet med autismespektrumforstyrrelse.

Stine Hagedorn er konsulent hos psykologisk ressourcecenter, der bl.a. laver undervisning og kurser for fagfolk, og gør dem bedre rustet til deres daglige samvær med personer med Aspergers syndrom, autisme og ADHD. Hun vil fortælle om pædagogiske og psykologiske behandlingsmetoder, indenfor feltet.

Psykiater Rizwan Parvaiz, er Teamkoordinator for ADHD og Autisme Psykiatrisk Center Glostrup, Region Hovedstadens Psykiatri. Han vil fortælle om autismespektrumforstyrrelse, komorbiditet, om udviklingen af diagnoserne igennem tiden, og om overlap med andre diagnoser. bl.a. om fælles udgangspunkt i skizofrenien.

Har du spørgsmål eller en særlig case du ønsker at få drøftet med seminardeltagerene og oplægsholdere? Så send venligst spørgsmål/case til selskabet senest d. 3.9.22 på mail efspsykiatri@ergofaglig.dk

Se invitation HER (Åbner i nyt vindue).

Program

Mandag d. 3. oktober: 

09.00 Formiddagskaffe

09.30 Velkomst

10.00 Oplæg med Finn Juliussen

12.00 Frokost

13.00 Oplæg med Henriette Nowack

14.00 Eftermiddagskaffe

14.30 Fortsat oplæg med Henriette Nowack, og gæst

17.00 Pause

18.00 Festmiddag

20.00 Ost og rødvin med underholdning v. komiker Oliver Ljunggren

Tirsdag d. 4. oktober: 

7.30 - 8.30 Morgenmad i Kolds stue

8.50 Velkomst

9.00 Oplæg med Stine Hagedorn

10.00 Formiddagskaffe kl.10

10.15 fortsat oplæg med Stine Hagedorn

11.00 Oplæg med Rizwan Parvaiz

12.00 Frokost

12.45 Fortsat oplæg med Rizwan Parvaiz

13.45 Afrunding på seminaret

14.00 Afrejse. Vær obs. på at værelser forlades senest kl. 9.00

Tid og sted

3. oktober kl. 9.00 - 4. oktober kl. 14.00.

Dalum Landbrugsskole
Landbrugsvej 65
5260 Odense

Målgruppe

Medlemmer af selskabet for EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering og medlemmer at Ergoterapeutforeningen.

Pris

1.200 kr. for medlemmer af selskabet for EFS Psykiatri og Psykosocial Rehabilitering.

2.020 kr. for medlemmer af Ergoterapeutforeningen.

Andre kan ikke tilmeldes.

Pris er inkl. overnatning på eneværelse og forplejning

Du skal være opmærksom på, at din tilmelding er bindende. Hvis du melder fra efter tilmeldingsfristen, vil du blive opkrævet det fulde deltagergebyr.
I tilfælde af aflysning fra Etf's side refunderes udelukkende deltagergebyr.

Dataforordningen

Under temadagen vil der blive taget stemningsbilleder til sociale medier og hjemmesiden. Der vil naturligvis ikke blive offentliggjort billeder med krænkende indhold, og det er altid muligt at bede os om at tage specifikke billeder af de sociale medier og/eller hjemmesiden.

Tilmeldingsfrist

15. september 2022 (efter først-til-mølle-princip).

Kontaktpersoner

Hvis du har spørgsmål til din tilmelding, kan du kontakte sekretær Anette Meulengracht-Jensen, amj@etf.dk.
Hvis du har spørgsmål til selve arrangementet, skal du kontakte Cæcilie Neumann, Mobil: 28454287, Mail: efspsykiatri@ergofaglig.dk

Du kan læse mere her, om hvordan vi i Ergoterapeutforeningen behandler dine personlige oplysninger.