Ergoterapeutprofessionen har, igennem akademiseringen af faget, opnået en markant opkvalificering. Igennem videreuddannelsen og forskningen er der sket et kvalitativt løft af kompetencer, som har ført til ny viden og ændret praksis. Temamødet belyser på den ene side udviklingen fra et forskningsinitiativ til en kandidatuddannelse og en forskningsenhed, samt uddannelsens og forskningens fokus på forskellige ergoterapifaglige specialer, og fremadrettede perspektiver for nye utraditionelle samt uberørte indsatsområder. På den anden side belyser temamødet den udvikling, der sker i praksis på grundlag af den forskning og udvikling, der bliver gennemført.
Temamødet vil desuden belyse følgende spørgsmål:
Hvilken betydning har kandidatuddannelsen og erhvervskandidaten på fagets udvikling? Hvilke områder af ergoterapiprofessionen er der især fokus på i de projekter, de studerende vælger at arbejde med? Er der ergoterapifaglige specialer, der har behov for at blive videreudviklet? Hvilke aktivitetsfremmende og borgernære indsatser er der blevet sat fokus på i forskningen? Hvordan anvender ergoterapeuter i praksis resultaterne fra videreuddannelsen? Hvilke områder af praksis bliver påvirket af videreuddannelsen på SDU i Odense? Hvor bringer forskningsprojekter ergoterapi hen - nu og i fremtiden? Er der tid og mulighed for at udføre forskningsbaserede projekter i praksis?
Du kan se det samlede program her
Målgruppe:
Studerende, undervisere, ergoterapeuter fra praksis og seniorer.
Paneldeltagere:
Oplægsholderne, Henrik Kruse-Hansen fra Ergoterapeutuddannelsen og Kate Allen Christensen fra Rigshospitalet drøfter forskningens betydning for ergoterapeutiske specialeområder.
Hvorfor dette møde?
Ergoterapeutprofessionen har udviklet sig markant siden uddannelsen blev etableret i 1938. Ikke mindst har Strukturreformen den 1.1. 2007 påvirket ergoterapeuters ansættelsesområder og jobfunktioner gennem omstruktureringer af både den primære og sekundære sundhedssektor. Forandringerne, både strukturelle og lovgivningsmæssige, skal imødekomme udfordringerne fra en ændret befolkningssammensætning med flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder. Denne udvikling udfordrer ergoterapeuters faglige kompetencer og sætter ergoterapifaglig praksis under pres.
Seniorklub Øst har været arnestedet for tilblivelsen af en række temamøder, hvor oplægsholdere vil give et bud på nuværende og fremtidige udfordringer indenfor udvalgte ergoterapifaglige områder
Praktiske forhold:
Mødet er tilgængeligt for alle medlemmer af Ergoterapeutforeningen samt for ergoterapeutstuderende.
Tid og Sted
Tirsdag den 17. maj 2022kl. 14.30-17.00.
Københavns Prefessionshøjskole, Campus Rådmandsmarken, Lokale D051
Sigurdsgade 26
2200 København N
Pris
Deltagelse er gratis.
Forplejning
Der vil blive serveret kildevand og kaffe/the.
Tilmeldingsfrist
Lørdag 7. maj 2022
Dataforordningen
Under temadagen vil der blive taget stemningsbilleder til sociale medier og hjemmesiden. Der vil naturligvis ikke blive offentliggjort billeder med krænkende indhold, og det er altid muligt at bede os om at tage specifikke billeder af de sociale medier og/eller hjemmesiden.
Kontaktperson
Har du spørgsmål til tilmeldingen, skal du kontakte Kirsten Andersen på kan@etf.dk
Har du spørgsmål til selv arrangementet, bedes du kontakte Gitte Holm Rasmussen, gitte.ravenna@gmail.com
Oversigt over temamøder Hvor er ergoterapi på vej hen?.
Du kan læse mere her, om hvordan vi i Ergoterapeutforeningen behandler dine personlige oplysninger.