Med Value and Meaning in Occupation (ValMO) kan du beskrive og forstå menneskers aktiviteter, hvordan de opleves, og den kompleksitet de udgør.

Value and Meaning in Occupation (ValMO) er en begrebs-model, du som ergoterapeut kan bruge som et redskab til både at beskrive og forstå, hvordan menneskers aktiviteter opleves, og hvilken kompleksitet de udgør. ValMO adskiller sig fra fx MOHO ved at fokusere på de bagvedliggende drivkræfter, som kan motivere et menneske til at udføre aktiviteter, eller som kan afholde et menneske fra at udføre aktiviteter. På den måde kan modellen give en forståelse af en persons hverdagsliv.

ValMO- modellen er udviklet af Lena-Karin Erlandsson og Dennis Persson. Den blev i januar 2017 oversat til dansk og udgivet i bogen "ValMO-modellen - et redskab til aktivitetsbaseret ergoterapi". Du kan finde bogen her.

Til download

Du kan som medlem af ETF downloade et analyseskema, som kan anvendes, når du udarbejder analyser på baggrund af ValMO her.

Ergoterapeut Henrik Kruse-Hansen og Anne Christine Lindstrøm Lindhart har desuden udarbejdet en analyseguide til praksis på baggrund af tre ergoterapeutiske begrebsmodeller:  Model of Human Occupation (MOHO), Canadian Model of Occupational Performance and Engagement (CMOP-E) og Values and Meaning in Occupation (ValMO). Guiden er forsynet med ISBN nummer og er officielt udgivet. Du finder den her. 

 
Varktoejer og metoder

Værktøjer og metoder
 

Brug for hjælp?

Skriv mail til faglig afdeling:

[email protected]