ADL-Interview (ADL-I) kan bruges til at beskrive og måle en persons oplevelse af egen ADL-evne inden for både PADL (Personal Activities of Daily Living) og IADL (Instrumental Activities of Daily Living).

Med udgangspunkt i en persons egen rapportering kan du gennem redskabet ADL-Interview (ADL-I) beskrive den kvalitet, hvormed en person udfører ADL-opgaver. Det er i forhold til den effektivitet, sikkerhed, selvstændighed og anstrengelse, personen oplever, når denne udfører ADL-opgaver. 

ADL-I er relevant til personer, som oplever problemer eller er i risiko for at opleve problemer med udførelse af PADL og IADL, og som er i stand til at medvirke i et interview. Det kan således anvendes til voksne på tværs af køn, alder og eventuelle diagnoser. 

ADL-I er anvendeligt til at:

  • Identificere styrker og problemer med udførelse af ADL-opgaver,
  • Karakterisere typen af problemer,
  • Måle ADL-evnen og
  • Måle ændringer i ADL-evnen

ADL-I-certificering

Certificering er en forudsætning for at anvende ADL-I korrekt og beregne ADL-I-evne og -mål. Alle danske ergoterapeuter med interesse for at anvende ADL-I kan blive certificerede – og det er tilmed gratis. 

ADL-I redskabet sammen med manual og videoeksempler er tilgængeligt på denne side for Aktivitetscentreret Ergoterapi. Den specifikke ADL-I-brugerside finder du her.

 

Brug for hjælp?

Skriv mail til faglig afdeling:

[email protected]