Dit CV er, sammen med ansøgningen, det vigtigste redskab i din jobsøgning og kan være afgørende for, om du bliver kaldt til samtale. Dit CV er ofte det første der bliver skimmet og det er derfor vigtigt, at dit CV er nemt at læse og hurtigt at danne sig et overblik over for arbejdsgiveren.

Vi har samlet 9 gode råd til, hvordan du opsætter et skarpt CV:

  • Brug ikke et ”standard CV”: Nok det vigtigste råd på listen. Ligesom din ansøgning, skal dit CV målrettes det job du søger. Og hvordan gør du så det? En måde, er at kigge stillingsopslaget igennem, og så udvælge de ergoterapeutiske kompetencer, som du har erhvervet dig gennem dine jobs og som matcher de ønsker, der stilles og fremhæve dem som ”pinde” under dine ansættelser. På den måde gør du dig selv og din erfaring mere relevant i forhold til det job du søger og du viser, at du har sat dig ind i det job du søger.
  • Sæt billede på dit cv: Det er selvfølgelig vigtigt, at du vælger et billede, der repræsenter din professionelle side og ikke et billede fra sommerfestens sene timer. Brug gerne et billede af nyere dato, så man får indtryk af, at det er den samme person man har set billede af på CV’et og som kommer til jobsamtalen.
  • Begynd med et kort resume: Et godt CV indledes ofte med et kort resume, som arbejdsgiver kan læse og danne sig et hurtigt indtryk af dig og dine kompetencer. Hold det til max 4-5 linjer. Og her gælder det samme råd som givet tidligere: Målret resumeet så det matcher de ergoterapeutfaglige og menneskelige kompetencer, der søges efter i jobopslaget.
  • Altid det nyeste først: Når du har bygget dit CV op, så begynd altid med din seneste/nuværende ansættelse først. Det gør det nemt for arbejdsgiveren at danne sig et overblik.
  • Giv eksempler på indhold, opgaver og evt. flotte resultater: Når du lister din erhvervserfaring, er det vigtigt, at du holder det kort! Vælg kun de allervigtigste opgaver/indhold, og som tidligere nævnt, selvfølgelig dem, der er relevant i forhold til den stilling du søger. Du kan evt. krydre det med en sætning om de vigtigste resultater du har opnået i stillingen, som vil være relevant i dit evt. kommende job. Fx:
    - Ansvarlig for udarbejdelsen af en ny procedure for xx, der sparede x antal timer pr. måned for xx-faggruppe eller:
  • Gør dit CV nemt at læse: Et CV kan nemt blive meget langt og svært at overskue. Sørg for at vælge et layout, der gør dit CV overskueligt for dem der skal læse det. Tydelige overskrifter, afsnit og punktform er en god metode til at få dit CV til at se overskueligt ud. (Du finder eksempler på skabeloner til dit kommende CV i boksen nedenfor). Kan du begrænse dit CV til maksimalt to sider, gør du det nemmere for arbejdsgiveren, der hurtigt skal danne sig et indtryk af din profil.
  • Husk kontaktoplysningerne: Det giver sig selv, men er ikke desto mindre ret vigtigt. På dit CV skal du minimum angive: Din mailadresse og dit telefonnummer. Nogle vælger også at skrive adressen på, men det er ikke nødvendigt.
  • Skriv kun navne på referencer: Udelad kontaktoplysninger på dine referencer på dit CV i første omgang. De kan altid eftersendes, hvis de skulle blive efterspurgt. På den har du kontrol over, hvornår dine referencer bliver kontaktet og du har tid til at forberede dem på, at der nok er nogen der ringer til dem.
  • Vent med eksamensbevis, udtalelser etc: I det hele taget: Send kun det, som der er efterspurgt i stillingsopslaget. Har arbejdsgiveren brug for andet eller mere, så skal de nok efterspørge det.
 

Relevante links

  • Karriererådgivning i ETF I ETF har vi to dygtige karrierekonsulenter (Katrine og Ulla), og de sidder parat til at tage en snak med dig om din karriere og kan give dig konkret sparring. Læs mere her
  • Kurser og arrangementer: ETF udbyder året rundt en lang række spændende arrangementer – helt sikkert også nogle i nærheden af dig. Måske er netop et kursus vejen til at du får et nødvendigt fagligt boost, får udvidet dit netværk eller måske møder din kommende arbejdsgiver. Læs mere her
  • Karrieretema i fagbladet: I Ergoterapeutforeningens fagblad, havde vi i nummer 5 2020 et tema om karriere: ”Alle veje kan føre til drømmejobbet”. Læs mere her
  • Fra studerende til jobsøgende: Her finder du vejen til dit første job efter endt studietid. Læs mere her
 
 
 
Gode raad til jobsoegningen

Gode råd til jobansøgningen

Brug for hjælp?

Kontakt Karriererådgivningen

ETFs karriererådgivning
Ulla Garbøl
Chefkonsulent
Profession & Politik
Katrine Pedersen
Konsulent
Profession & Politik