Hvorfor skal jeg være medlem af en fagforening, når jeg ”bare” er studerende? For Lotte Mejldal, som er ergoterapeutstuderende på VIA University College i Århus, kom svaret, da hun skulle i praktik.

Noget af det fedeste på ergoterapeutuddannelsen er praktikken.

Dén udmelding vil du få, hvis du spørger langt størstedelen af de ergoterapeutstuderende i Danmark – inklusive Lotte Mejldal, som er i gang med sit 4. semester på ergoterapeutuddannelsen på VIA University College i Århus.

Inden Lotte skulle i praktik var hun dog samtidig opmærksom på, at det – ligesom på en hvilken som helst anden arbejdsplads – ikke var uden risiko. 

”Vi fik at vide af vores undervisere, at det var en god idé at være medlem af Ergoterapeutforeningen, hvis der skulle ske noget med en borger fx, og derfor meldte jeg mig ind. Jeg ville gerne have rygdækning, hvis der skulle ske noget i min praktik,” fortæller Lotte Mejldal.

Der skete heldigvis ikke noget uforudset i praktikken, men alligevel fortsatte Lotte med at være medlem.

”Jeg fandt ud af, hvor meget god, faglig viden, der var til mig som studerende. Både gennem fagbladet, i nyhedsbreve og på hjemmesiden. Og jeg værdsætter stadig den tryghed, der ligger i at vide, at skulle jeg få brug for det, kan jeg få rygdækning.”

Faa en billig studieforsikring

Derfor er jeg medlem