Er det mindre relevant at være medlem af ETF, hvis du går fra at være ergoterapeut og TR til at være leder? Ikke hvis du spørger Nina Overgaard Jensen. Hun er for nyligt blevet ansat i en lederstilling og er stadig medlem af Ergoterapeutforeningen.
”Jeg er medlem, fordi det er vigtigt at bakke op om, at vi har en forening, som varetager både kvalitetsudvikling og vilkårene for ergoterapeuter. Det betyder noget for mig nu som leder, og det gjorde det også i min tid som TR,” fortæller Nina Overgaard Jensen.
Hun er ledende terapeut på et sengeafsnit for Børn og Unge på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.
En stilling, hun blev tilbudt for blot nogle måneder siden, mens hun var ansat som ergoterapeut og TR på selvsamme sengeafsnit – og efter hun havde deltaget i et modul på Ergoterapeutforeningens før-lederkursus.
”Det modul jeg tog på før-lederkurset var helt vildt godt. Jeg synes faktisk, at alle kurser og arrangementer, jeg har deltaget i gennem Ergoterapeutforeningen, har været af rigtig høj kvalitet. Så det har været godt givet ud,” siger hun og tilføjer:
”Vi er en lille faggruppe, så at vi kan få en masse viden, der specifikt er målrettet til os, vil jeg gerne bakke op om.”
Mulighederne for faglig udvikling er, hvad Nina personligt får ud af at være medlem af ETF, men på et højere plan, fremhæver hun overenskomstforhandlingerne.
” ETF forhandler vores overenskomst som ergoterapeuter, og der er ikke er andre fagforeninger end dem, der kan det for vores faggruppe,” siger Nina Overgaard Jensen og tilføjer:
”Det handler ikke kun om, hvad man som enkeltstående ergoterapeut får ud af et medlemskab, men hvad vi som faggruppe får ud vores medlemskab.”